När en övertänd Robert Nordmark kraschade hemmalagets intro: ”Blev bara en stor prasselhög”

Västerås hade laddat för ett mäktigt intro.
Men ett pinsamt, om än klassiskt, misstag av backbjässen Robert Nordmark förstörde allt.
Här minns Leksands general manager Thomas Johansson en av sin karriärs roligaste ögonblick.

I det senaste avsnittet av podcasten ”Släpp Sargen” gästar Leksands general manager Thomas Johansson.

Många roliga minnen

”Tjomme” har ju även en lång och framgångsrik karriär som spelare bakom sig. Han lirade 800 matcher i SHL (om man räknar grundserie och slutspel) och hann så klart samla på sig en hel del roliga minnen.

Ett av dem utspelade sig i klassiska Rocklunda, Västerås hemmahall.

201128 Leksands General Manager Thomas Johansson under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Malmö Redhawks den 28 november 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / COP 173 / DE0024

– Jag kommer ihåg en kul grej om Robert Nordmark. Han bytte ju från Västerås till Djurgården under en period. Så kom vi till Rocklunda och skulle spela och hela Rocklunda var nedsläckt. Då var det intro. Det är det ju nu med, men bara när hemmalaget åker in, så tänds allt upp – och så kommer sedan bortalaget in. Då var allt nedsläckt och så kom båda lagen in samtidigt, ungefär. Eller till och med så att motståndaren kom in före. Så hade de en stor port som de öppnade när man kom ut från omklädningsrummet, så ”Robban” tog liksom sats, berättar Thomas Johansson.

Lite väl mycket sats, skulle det visa sig. Och framför allt hade Nordmark glömt en liten detalj…

930923 Ishockey, Elitserien, Djurgården – Västra Frölunda, 5-0: Robert Nordmark, Djurgården. Foto: BILDBYRÅN / 17123

– Så hade de en stor duk som låg utlagd i mittcirkeln – som hemmalaget då skulle åka runt, så tänds sedan allt upp och man tar bort duken. ”Robban” var ju rätt övertänd eftersom det var mot hans gamla lag, så han springer ju i full fart från vårt omklädningsrum och rätt ut på isen. Det var ju bara det att han hade glömt att ta av sig skydden (under skridskorna), minns ”Tjomme”.

”Där ligger Robert Nordmark…”

– Så när han kommer ut och ska ta första skäret så dyker ju han rätt på magen. Själva porten var också längs rödlinjen, så han kanar ju rakt in i den här stora duken. Så när Västerås började åka runt där så är det bara en stor prasselhög av allting. Så tänds arenan upp – och mitt i där ligger Robert Nordmark. Haha! Det var rätt roligt!

Snacka om att förstöra ett välplanerat intro! Det blev heller aldrig någon comeback i Västerås för Nordmark…

Få våra nyhetsbrev!