När en 42-årig Dominik Hasek ville motbevisa tvivlarna – och tog emot 100 slagskott på uppvärmningen(!)

Dominik Hasek är en av tidernas största – och en äkta vinnarskalle.
Det är den här klockrena storyn ett underbart exempel på.
Eller vad sägs om 100 stenhårda slagskott från bara någon meter – precis innan en slutspelsmatch(!)?

När man pratar om legendariska NHL-målvakter så är det omöjligt att inte tänka på Dominik Hasek. Den tjeckiske Hall of Fame-målvakten gjorde hela 16 säsonger i NHL, och under alla mäktiga åren i ligan så blev det en hel imponerande siffror, som står sig väldigt högt än i dag.

Otrolig karriär

Hasek vann Stanley Cup vid två tillfällen, och Vezina Trophy – priset till ligans allra bästa målvakt – vid hela sex tillfällen. ”The Dominator”, som han kallades, var verkligen en unik målvakt som förutom sin karismatiska uppsyn gjorde sig så känd för en speciell egenskap: Hans sanslösa vinnarskalle. Hasek HATADE nämligen att förlora.

020217 OS, Ishockey: Dominik Hasek, målvakt Tjeckien. © Bildbyrån

Hasek älskade dessutom sporten, det var tydligt, och det var kanske främst därför som han spelade ända fram till att han var 47, men han spelade visserligen bara i NHL till att han var 43, vilket fortfarande är en sanslöst hög ålder för att vara världens tuffaste och bästa liga. Men till och med under sina allra sista år så slutade Hasek aldrig att tävla, och han bidrog alltid med en enorm passion varje gång han klev ut på isen.

”Det säger allt om honom”

Det kanske tydligaste exemplet på det kom när den förre lagkamraten i Detroit Red Wings, Chris Osgood, gästade podacasten ” The Cam and Strick Podcast”. Osgood berättade då om när en 42-årig Hasek bad sina lagkamrater att skjuta slagskott på honom från tekningscirkeln – precis före en slutspelsmatch.

071010 Ishockey, NHL, Detroit Red Wings, morning skate, träning: Dominik Hasek, målvakt. © Bildbyrån

Anledningen? För att bevisa att han fortfarande har reflexerna kvar.

– Det här summerar Dominiak Haseks karriär, hur otrolig han var, och vilken tävlingsmänniska han var. Vi är i Pittsburgh och vi ska spela den sjätte matchen i en slutspelsserie. Han stod för tredje matchen i rad, och helt plötsligt lägger han upp massa puckar och lät spelare åka från blålinjen för att sedan skjuta slagskott mot honom, bara för att testa hans reflexer. Jag menar… Han var 42 år! Det är imponerande, säger Osgood.

LÄS MER: Tokmäktiga videon från Elias Pettersson kommer ge dig gåshud – efter beskedet alla Canucks-fans väntat på

Få våra nyhetsbrev!