När Eddie Läck bråkade med helt fel gubbe – och fick en överraskning i kalsongerna: ”Det var det värsta…”

Pranks mellan spelare är en vanlig grej i hockeyvärlden.
Nu berättar Eddie Läck om det värsta han var med om.
– Jag och Jonathan Granström hade en grej i Brynäs… det var väl inget kul till slut, säger målvaktsprofilen i podcasten ”Släpp Sargen”.

Eddie Läck är en av våra största målvakter. Profilen slog igenom i slutet av 00-talet i Leksand och Brynäs, och hade sedan en strålande karriär i Nordamerika, innan han la skridskorna på hyllan tidigare under våren.

Läcks sköna story

Läck hann under karriären med hela 144 matcher i världens bästa hockeyliga, och blev en riktig publikfavorit för att han alltid sagt vad han tycker och för sin humor i intervjuer och mot media. Och under sina år så hann Läck med att träffa en hel del profiler och uppleva mängder av saker utanför isen.

Eddie Läck, Tre Kronor
170425 Sveriges målvakt Eddie Läck under en träning med Sveriges ishockeylandslag den 25 april 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Däribland en hel del pranks, vilket är en vanligt förekommande grej inom idrottens värld. Men i hockeypodcasten ”Släpp Sargen” så avslöjar Läck att det värsta han själv var med om i ”prank-väg” skedde i Sverige.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

”Ville pissa i skåpet”

Och det hela slutade smärtsamt för Läck.

– När jag spelade i Brynäs så hade jag och Jonathan Granström en liten ”head to head” kan man säga. Men det slutade med att han körde tigerbalsam i mina kalsonger, haha. Det var nog det värsta tror jag… nej, det var inget kul, säger Läck.

Eddie Läck, Leksand
170427 Sveriges målvakt Eddie Läck under landskampen i ishockey mellan Sverige och Ryssland den 27 april i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / Cop 106

Men Läck såg betydligt värre grejer i Nordamerika.

– I Vancouver så hade Kevin Bieksa och Alex Burrows en ”back and forth” med det där. Jag minns att att Burrows hade en helt ny signerad tröja av Russell Wilson, i Seattle Seahawks, som var speciellt signerad med ”to Alex” och sådär. Och Bieksa gick och klippte av ärmarna på den, haha. Burrows nästa steg var att pissa i Bieksas skåp, men då var det någon som stoppade honom och menade att ”det här funkar inte, nu måste vi sluta”, haha.

LÄS MER: Robin Figren avslöjar nu sitt favoritlag i SHL: ”Om jag är tvungen att välja inför döden…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!