När Douglas Murray visade total respektlöshet på isen – och bjöd ”Big Buff” på karriärens största flygtur

Douglas Murray är en av de tuffaste och mest fysiska svenska spelare vi sett.
När det vankades närkamper backade han inte för någon.
Inte ens för Chicago Blackhawks bjässe Dustin Byfuglien – som fick känna på hur det var att möta Murray.

Douglas Murray gjorde sig ett namn i NHL genom fysiskt spel och noll respekt. Men det tog ett tag innan backen från Bromma tog sig till toppen av sin karriär. Han inledde i Djurgårdens juniorlag innan han flyttade till Nordamerika som 17-åring. Väl där blev det först collegehockey, AHL innan han till sist fick chansen i San Jose Sharks i NHL säsongen 2005/2006.

Mötet med bjässen

Någon vidare poängmaskin var han dock inte, utan blev snarare känd för sina tacklingar och sin kompromisslösa spelstil. Och på tal om tacklingar så har Douglas Murray delat ut ett helt gäng under åren.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Douglas Murray i San Jose Sharks. FOTO: Bildbyrån

Inte minst i mötet mellan San Jose Sharks och Chicago Blackhawks i januari 2010. I Chicago-laget fanns den amerikanske jätten Dustin Byfuglien, som med sina knappa två meter och 120 kilo var omöjlig att rå på. Trodde man. Men i San Jose fanns en viss Douglas Murray som ville annat.

LÄS MER: Påminnelse: Det gjorde så här ont att köra rätt in i Douglas Murray

Bjöd på flygtur

Byfuglien, eller ”Big Buff” som han kallas, klassas som en av ligan mest hårdföra i modern tid. Men det var inget som Douglas Murray la någon större vikt vid.

Artikeln fortsätter efter bilden.

FOTO: Skärmdump/Youtube

Byfuglien tog emot en passning i mittzonen, men var inte vaksam eller beredd på att den stenhårde svenske backen skulle dyka upp bakom ryggen. ”Big Buff” var chanslös när Murray satte in sin tackling, och fick sig en rejäl flygtur inför en nästintill chockad publik.

LÄS MER: När Douglas Murray sa åt ryssen att hålla upp huvudet

Se videon:

FOTO: Youtube