När bröderna Sedin tog avsked från hemmafansen – med show som supportrarna ALDRIG skulle glömma

Sällan har några varit så uppskattade som bröderna Sedin var i Vancouver.
Och när tvillingarna gjorde sin sista hemmamatch ville alla vara på plats.
Och självklart bjöd de på stor show, som fansen sent skulle glömma.

Henrik och Daniel Sedin hade en helt makalös karriär i NHL och går till historien som några av Vancouver Canucks mest framgångsrika spelare någonsin. Det blev aldrig någon Stanley Cup-titel, men nu har bröderna sina tröjor hissade i arenan, och under många år bar man klubben på sina axlar.

Otroliga showen

När bröderna skulle tackas av, av hemmapubliken inne på Rogers Arena, så blev det känslosamt – och en enda stor show av tvillingarna. Inför Henrik och Daniels allra sista hemmamatch, den 5 april 2018, så hade hela arenan hade färgats blå och gul, och trots att Vancouver var borta från slutspelsracet, så blev det en kväll att minnas för fansen.

180405 Vancouvers Daniel Sedin och Henrik Sedin tackar publiken efter ishockeymatchen i NHL mellan Vancouver Canucks och Arizona Coyotes den 5 april 2018 i Vancouver. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Bröderna var helelr inte sena att göra avtryck i matchen, och fansen som lyckades få biljetter till matchen fick verkligen valuta för pengarna. I den andra perioden så kvitterade Daniel Sedin matchen fram till 1-1. Daniel Sedin hade tröjnummer 22, och gjorde då sitt 22:a mål för säsongen, framspelad av brorsan Henrik, med 33 på ryggen, 33 sekunder in i perioden. Sammanträffande var många, men bröderna var långt ifrån färdiga.

Publikens vädjan

Matchen slutade 3-3, och i förlängning så fick Sedins publiken att häpna igen. Daniel Sedin gjorde sitt andra mål för kvällen när han, i den sista hemmamatchen någonsin, avgjorde med 4-3-målet. Framspelningen? Den kom från Henrik Sedin.

180405 Vancouvers Daniel Sedin och Henrik Sedin tackar publiken efter ishockeymatchen i NHL mellan Vancouver Canucks och Arizona Coyotes den 5 april 2018 i Vancouver. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Bröderna Sedin var tacksamma och ödmjuka när de intervjuades på isen. Det var en känslosam stund för alla, och publiken svarade med att försöka pressa de båda till en förlängning. ”ONE MORE YEAR” skreks högt i en gemensam ramsa, men Henrik Sedin slog fast:

– Nästa år kommer vi tillbaka, men då för att stå däruppe och heja med alla de här människorna. 

Ett helt otroligt avsked för två av Vancouvers allra största någonsin. Mer passande kan det knappt bli!

LÄS MER: Johan Garpenlövs stora ilska – rasar efter Djurgården ramlat ur SHL: ”Politikerna måste börja fundera…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!