Miljonregn över svenskarna som stannade kvar i KHL – så mycket pengar är stjärnornas kontrakt värda

Fem svenska spelare är kvar i KHL över kommande säsong.
Nu kommer ryska tidningen Sport-Express med uppgifter om hur mycket svenskstjärnorna drar in.

Efter Rysslands invasion av Ukraina var det många svenska spelare som bröt kontraktet med sina KHL-klubbar. För vissa var det däremot inte möjligt, som tvingades stanna kvar i klubben.

Miljonregn över svenskarna

Andra spelare har däremot valt att flytta till klubbar i KHL, däribland Fredrik Claesson till CSKA Moskva och Jakob Lilja som stannade i ligan och spelar nästa säsong i Dynamo Moskva.

190207 Jakob Lilja of Sweden a head of the Beijer Hockey Games match between Czech Republic and Sweden on February 7, 2019 in Stockholm. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Nu har den ryska sportsajten Sport-Express uppgifter på hur mycket svenskarna kommer att tjäna kommande säsong. Och det är verkligen inga småpengar.

Bäst betalda kommer den nyss nämnda duon att bli och har en årslön på 50 miljoner vilket motsvarar runt 8,8 miljoner kronor före skatt och andra eventuella bonusar.

Så mycket drar resterande in

Men miljonregn väntar även för de övriga spelarna Viktor Svedberg, Adam Reideborn och Robin Press som också har en saftig lön borta i KHL. Under den kommande säsongen kommer de att dra in 7,1, 6,2 och 4,9 miljoner kronor var.

180825 back Fredrik Claesson under välgörenhetsturneringen All Star Tournament mellan Stockholm All Stars och Djurgården den 25 augusti 2018 i Stockholm. Foto: Dennis Ylikangas / Bildbyrån

LÄS MER: Klart: Färjestad värvar NHL-meriterad center – klubben bekräftar nu: ”Vi har jobbat hårt”