Mikael Renbergs toksågning efter Sveriges VM-kross – som får Håkan Loob att brista ut i asgarv: ”Bortskämda”

Mikael Renberg stod för en jättesågning efter Sveriges VM-kross.
Då kunde inte Håkan Loob hålla sig för garv.
– Bortskämda miljonärer, säger Renberg bland annat.

Sverige hade fått en alldeles fruktansvärd start på årets hockey-VM, med chockförluster mot Danmark och Belarus. Tre Kronor hade aldrig förlorat en enda VM-match någonsin mot något av nationerna, men plötsligt stod man på noll poäng efter två spelade matcher, och risk att missa slutspelet.

Stenhårda sågningen

Men på tisdagen studsade Sverige tillbaka ordentligt, i den på pappret hittills svåraste matchen. Men även Schweiz underpresterade enormt och Tre Kronor kunde till sist vinna matchen med förkrossande 7-0(!). Skönt för Tre Kronor, som därmed fortfarande har en god möjlighet att nå slutspel, men desto tyngre för Schweiz, som hade vunnit sina två inledande matcher.

Foto: SVT

Efteråt var SVT-experten Mikael Renberg rejält kritisk mot hur Schweiz såg ut i matchen – och levererade en sån sågning att Håkan Loob, även han expert i studion, inte kunde hålla sig för skratt.

– Schweiz såg ut som de bortskämda miljonärer de har gjort, säger Renberg samtidigt som Loob skrattar högt.

”Såg inte bra ut”

Mikael Renberg fortsätter sedan:

– Om jag går tillbaka tio år så sa jag alltid att Schweiz utvecklar inte sin hockey för de har det så bra. De är så nöjda över att vara i det lilla landet, de tjänar mycket pengar och korta resor och allt möjligt.

Foto: SVT

Han menar dock att vissa förbättringar inom landets ishockey gjorts, men att det mot Tre Kronor var på tok för dåligt.

– Sen har det hänt saker i schweizisk hockey, man har fått lite stjärnor i NHL och man har faktiskt utvecklats. Här kändes det som att man tog ett steg tillbaka till att blir det här bortskämda landet, för det såg inte bra ut, säger Renberg.

LÄS MER: William Nylanders nya drömmål i natt – kan inte sluta göra mål i årets NHL-slutspel

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!