Mikael Renbergs stora kritik mot Johan Garpenlöv – efter orden om VM-fiaskot: ”Det finns inga ursäkter”

Mikael Renbergs stora kritik mot Johan Garpenlöv – efter orden om VM-fiaskot: ”Det finns inga ursäkter”

Johan Garpenlöv menar att Tre Kronor inte fått ihop kemin.
Det kritiseras nu av Mikael Renberg.
– Det finns inga ursäkter, säger SVT-experten.

Tre Kronor har fått en mardrömsstart på årets VM-turnering. Sverige hade aldrig tidigare förlorat mot varken Danmark eller Belarus i VM-sammanhang men har nu, efter två spelade matcher i turnering, hunnit med att förlora mot de båda nationerna.

Renbergs kritik

Tre Kronor har inte alls fått spelat att fungera och blev faktiskt senast, mot Belarus, till och med nollat i matchen som slutade 0-1. Johan Garpenlöv har tidigare sagt att han har haft svårt att få gruppen att komma ihop och få någon kemi, och har varit tydlig med att ansvaret ligger på honom.

Johan Garpenlöv, Tre Kronor
210419 Sveriges Förbundskapen Johan Garpenlöv under en träning med Sveriges ishockeylandslag den 19 april 2021 i Södertälje. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0098

Han har fått medhåll av flera Tre Kronor-spelare, som menar att det varit svårt att inte kunnat spela ihop sig ordentligt. Men Mikael Renberg, expert i SVT, köper inte bortförklaringarna.

– Det är samma förutsättningar för alla, det finns inga ursäkter för det, säger han.

”Bara att anpassa sig”

Renberg har dock förståelse för att årets VM, sett till umgänge, är tråkigare, då spelarna har restriktioner kring vad man får göra och var man får göra det.

– Jag personligen skulle tycka att det hade varit tråkigt. I de VM jag spelat så var det skönt att kunna ta ledigt, gå ut på stan, ta en kaffe och titta på folk. Jag minns när vi spelade VM i Köln som är en väldigt vacker stad där vi satt i vårvärmen. Det betyder mycket att få avbrottet från det hockeymässiga. Men, det är lika för alla lag så det är bara att anpassa sig efter verkligheten, säger han.

160209 Mikael Renberg i SVT:s studio under finalen i CHL mellan Kärpät och Frölunda den 9 februari 2016 i Uleåborg. Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Tre Kronor spelar nästa match på tisdagskvällen, mot Schweiz. För att undvika ett jättefiasko, med missat slutspel som värsta konsekvens, så är tre poäng helt nödvändiga. I hockey-VM så har även Kanada, sensationellt nog, inlett mästerskapet med tre raka förluster.

LÄS MER: William Nylanders stora succé håller i sig – dominerar i slutspelet och ligger nu trea på prestigefulla listan

Få våra nyhetsbrev!