Mika Zibanejads oväntade tokhyllning till Henrik Lundqvist(!) – efter nya storsuccén: ”Vi alla vet att…”

Mika Zibanejad har verkligen hittat formen – och nu hyllas han enormt.
Själv skickar han hyllningen vidare.
I helgen bjöd han på en oväntad passning – till Henrik Lundqvist.

Mika Zibanejad gick in till den nya NHL-säsongen med stora förväntningar på sig, och med all rätta, med tanke på den enorma form han visade upp förra säsongen. Då cementerade svensken sin plats som en av hela ligans bästa centrar, och hade det inte varit för att grundserien avbröts tidigare så hade svensken troligtvis nått 50 mål.

Mäktiga formen

Det var därför förvånande att Zibanejad under de första matcherna i årets säsong faktiskt var helt iskall. Cirka 27 matcher in så hade svensken bara gjort ynka tre mål, och under en period var det faktiskt så illa att han bänkades(!) av tränaren, och ordet kris var absolut ingen överdrift. Men skam den som ger sig.

Mika Zibanejad, New York Rangers
180403 Rangers Mika Zibanejad under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 3 april 2018 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87670

Förra veckan fick Zibanejad en smått sensationell utdelning då han, under en och samma period, stod för ett äkta hattrick på bara nio minuter. Inte nog med det så passade han dessutom på att svara för tre framspelningar också, även det i den andra perioden, och svensken blev därmed den blott andre spelaren i hela NHL:s historia att göra sex poäng i en och samma period. Någonting som alltså inte Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Jaromir Jagr eller Connor McDavid lyckats med.

Hyllningen till Henke

I helgen avgjorde Zibanejad dessutom mötet mot Washington Capitals på egen hand, då han gjorde det matchvinnande målet, och nu hyllas Zibanejad som sig bör – enormt av Rangers-fansen. På söndagen la Rangers-kontot ”Rangers on MSG” upp en tweet där de ville ge Zibanejad lovord. De skrev: ”Visa respekt för kungen Zibanejad!”

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171215 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New York Rangers och Los Angeles Kings den 15 december 2017 i New York. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87570

Mika Zibanejad passade då, lite oväntat kanske, på att skicka vidare hyllningen – till Henrik Lundqvist.

”Vi alla vet att det bara finns en kung”, skriver han, till en gif på Henrik Lundqvist.

Rangers-kontot svarar då:

”Ursäkta, och ingen skugga över Henrik Lundqvist. Det var en tweet skriven i ett känslosamt ögonblick”.

LÄS MER: Mika Zibanejad glödhet i NHL – sänkte rivalen i natt med helfräcka tjuvknepet

Få våra nyhetsbrev!