Mika Zibanejads monstersuccé i avgörandet – blev stor hjälte och är nu trea i hela NHL:s poängliga!

Mika Zibanejads monstersuccé i avgörandet – blev stor hjälte och är nu trea i hela NHL:s poängliga!

New York Rangers biter sig kvar.
Efter att ha varit uträknade i ytterligare en serie så är man nu vidare till tredjerundan av årets slutspel.
Och tack Mika Zibanejad för det…

Ja, det verkar helt enkelt inte möjligt att slå ut New York Rangers i årets slutspel, hur uträknat laget än ser ut att vara. Man var rejält illa ute i den första rundan, mot Pittsburgh Penguins, och i de flesta matcherna var det inget snack om att Rangers var det klart sämre laget.

Men i sju matcher lyckade Rangers ändå ta sig vidare till den andra rundan, och även där krävdes det sju matcher för ett avgörande.

Stora succén

Och att det ens gick till den sjunde och avgörande matchen stavas Igor Shesterkin. Ryssen var Henrik Lundqvists ersättare på Manhattan, och den här säsongen har han växt fram till världens bästa målvakt.

I grundserien rankades han som etta i snudd på varenda statistik-lista, och det är inte en fråga om han vinner Vezina Trophy i sommar, utan med hur mycket. Många menar dessutom att han förtjänar att vinna priset som hela NHL:s viktigaste spelare, och det säger en hel del, då det inte hör till vanligheterna att en målvakt får den typen av erkännande.

New York Rangers’ Mika Zibanejad, left, congratulates Chris Kreider (20) on his goal behind Carolina Hurricanes’ Brett Pesce (22) during the first period of Game 7 of an NHL hockey Stanley Cup second-round playoff series in Raleigh, N.C., Monday, May 30, 2022. (AP Photo/Karl B DeBlaker)

Shesterkin har i många matcher även i slutspelet ensam räddat Rangers kvar i serien och nattens sjunde och avgörande match var inget undantag. Shesterkin storspelade på nytt, släppte bara två mål förbi dig – men en svensk storstjärna var även högst bidragande till att Rangers får fortsätta spela i årets slutspel.

Mika Zibanejad har varit Rangers poängkung i årets slutspel och när det betydde som mest gjorde han ytterligare en kanonmatch.

Trea i poängligan

Rangers vann matchen med 6-2, och Zibanejad stod för hela tre framspelningar i skalpen. De tre assistpoängen betyder att Zibanejad fortsätter att klättra i NHL:s poängliga för slutspelet.

Det är inte lätt att rå på den snudd på omänskliga duon Connor McDavid och Leon Draisaitl, men med 19 gjorda poäng hittills är Zibanejad nu ensam trea i den prestigefyllda listan.

New York Rangers center Mika Zibanejad (93) reacts after scoring on Carolina Hurricanes goaltender Antti Raanta (32) in the second period of Game 4 of an NHL hockey Stanley Cup second-round playoff series, Tuesday, May 24, 2022, in New York. (AP Photo/John Minchillo)

Rangers får nu bara någon dags vila innan det är dags för en smått sensationell konferensfinal, där Tampa Bay Lightning står för motståndet. Det blir då en mäktig svensk-kamp mellan Mika Zibanejad och Victor Hedman, men även en hyperintressant målvaktskamp mellan Shesterkin och Tampas stjärnmålvakt Andrej Vasilevskij. Den ryska duon har varit klart utstickande bland målvakterna i årets slutspel, och gör nu alltså upp om en plats i årets Stanley Cup-final.

LÄS MER: När svenskprofilen gjorde det förbjudna mot Tie Domi – och fick åka skridskor för sitt liv: ”Skulle dödat mig”

Få våra nyhetsbrev!