Mika Zibanejad gör det IGEN – ny sjuk poängsuccé i natt och är nu den förste i NHL att lyckas på 25 år(!)

Het, hetare, Mika Zibanejad.
Svensken gjorde sex poäng i en och samma period förra veckan, och i natt, mot samma motstånd, blev det tre mål och tre assist – igen.
Han skriver därmed en drös NHL-rekord, varav ett som han delar med självaste Wayne Gretzky.

Mika Zibanejad hade haft en trög start på säsongen samtidigt som hans New York Rangers fått kämpa för vinsterna. Därför tappade hela NHL hakan när laget förra veckan förnedrade Philadelphia Flyers med en sanslös 9-0-vinst. Men resultatet var ändå inte det sjukaste med matchen.

Gjorde det IGEN

Det var det faktum att svenske Mika Zibanejad stod för ett äkta hattrick – och tre assist! – i en och samma period. Sex poäng under en period var någonting som bara en enda spelare tidigare lyckats med i NHL:s 100-åriga historia. Men i natt visade svensken att det inte var någon tillfällighet.

Mika Zibanejad, NHL
New York Rangers center Mika Zibanejad (93) and left wing Alexis Lafrenière (13) celebrate the team’s 3-1 win over the Washington Capitals in an NHL hockey game Saturday, March 20, 2021, in Washington. (AP Photo/Nick Wass) VZN117

För i natt, mot samma motstånd(!), alltså stackars Philadelphia Flyers, så hände det igen. Zibanejad gjorde ett äkta hattrick igen – alltså tre mål i följd – och dessutom tre assist i matchen som Rangers vann med hela 8-3. Den här gången behövde Zibanejad visserligen mer än bara en period på sig, men han gjorde alltså sanslösa sex poäng i en och samma match IGEN!

Sjuka rekorden

Nu chockar varenda hockeysupporter i Nordamerika och rekorden lägger sig nästan på rad. Eller vad sägs om det här?

  • Aldrig förut har en spelare gjort sex poäng i två matcher i rad mot samma motståndare.
  • Zibanejad är nu tillsammans med Wayne Gretzky den enda spelaren i NHL-historien att göra ett äkta hattrick och tre assist i två matcher under en och samma säsong.
  • Zibanejad är den första spelaren sedan Eric Lindros, säsongen 1996/1997, att göra flera sexpoängsmatcher under en och samma säsong.
Foto: Viafree

Zibanejad hade som sagt en tung start på säsongen med bara nio gjorda poäng efter 25 spelade matcher. Nu, efter 31 matcher, har han gjort 26(!) poäng.

– Jag skulle kanske inte kalla det för dåligt självförtroende, men jag hade helt klart problem med att få pucken i nät. Jag försöker bara fortsätta jobba och lita på mig själv att det kommer lossna. Uppenbarligen så går det verkligen rätt för mig just nu, och för hela laget, säger Mika efteråt.

SE HIGHLIGHTS HÄR:

LÄS MER: Joel Lundqvist avslöjar nu sina allra värsta fiender och rivaler under alla år i SHL: ”Kan hända vad som helst”

Få våra nyhetsbrev!