Michael Nylanders tokhyllning: ”Han har mycket mer skills än sin pappa”

William och Alexander har båda tagit plats i NHL den här säsongen.
Nu hyllas dem av sin egen pappa.
– Han har mycket mer skills än sin pappa, säger Michael Nylander till hockeysverige.se.

Michael Nylander hade en mäktig NHL-karriär. Under sin långa tid i världens bästa hockeyliga representerade ”Nyllet” Hartford Whalers, Calgary Flames, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals och New York Rangers. En av de stora höjdpunkterna var då han bildade en klassisk kedja i Rangers tillsammans med den tjeckiska duon Jaromir Jagr och Martin Straka.

Nu är det nästa generation Nylanders tur att skina i hockeyns finrum. Michaels två söner har båda tagit plats i NHL under den gångna säsongen. För några veckor sedan spelade de till och med mot varandra då storebror Williams Toronto Maple Leafs ställdes mot lillebror Alexanders Buffalo Sabres. Pappa Michael följer givetvis sina söners utveckling med glädje. I en intervju med hockeysverige.se försöker han sätta ord på stoltheten över deras prestationer hittills.
Det är helt sjukt. Man har stått här själv och spelat på de här rinkarna. Jag har sett dem (William och Alexander) sedan de var små, växa upp och spela hockey. Att de har kommit så här långt i deras karriärer är helt otroligt. Det är häftigt faktiskt, säger pappa Nylander.

Medan Alexander precis slagits sig in i ligan har William etablerat sig på allvar. Genom 61 poäng på 81 matcher var han en starkt bidragande orsak till att Toronto för första gången på länge tog sig hela vägen till slutspel. Just nu spelar 21-åringen sitt första VM och gjorde under lördagskvällen två mål när Tre Kronor krossade Tyskland med 7-2. 

Pappa Michael går till och med så långt att han hävdar att den äldste sonen är bättre än honom själv.
Han har mycket mer skills på alla möjliga sätt än vad jag hade. Han skjuter hur bra som helst, han kan gå förbi backar en mot en. Han har mycket mycket mer vapen i ”toolboxen” än sin pappa, säger Nylander.

Under måndagskvällen går William på is igen då Sverige möter USA i hockey-VM. Räkna med att en stolt pappa sitter bänkad för att följa sin son.

LÄS MER: Efter uttåget ur slutspelet – nu kan de förstärka Tre Kronor i VM