Mats Sundin tar ut sin absoluta drömfemma av NHL-svenskar genom tiderna – och en nuvarande spelare lyckas ta plats

Han är en av svensk hockeys främsta spelare någonsin.
Nu väljer Mats Sundin sina absoluta favoritsvenskar i NHL.
Det är en ruskig drömfemma ”Sudden” plockar ihop av de bästa svenskarna genom tiderna.

Det finns få svenska hockeyspelare som kan mäta sig med Mats Sundins otroliga prestationer på isen. Han gjorde hela 17 säsonger i NHL och är än i dag den svensk som gjort flest poäng någonsin i världens bästa hockeyliga.

Sundins fina karriär

Så mycket som 1 349 poäng kom från ”Sudden” under de 1 346 matcherna i NHL och han är också en av få svenskar som blivit vald som nummer ett i NHL-draften. Svenske ikonen kommer för alltid bli ihågkommen med respekt i Toronto Maple Leafs efter sina tio år som lagkapten i den anrika klubben.

Artikeln fortsätter efter bilden.

060226 OS 2006, Vinter, Ishockey, Final, Sverige – Finland: Peter Forsberg och Mats Sundin, Sverige, jublar över guldet. © Bildbyrån – 28354

Men han fick aldrig vinna den åtråvärda Stanley Cup-titeln. Desto mer lyckades Sundin vinna med Tre Kronor då han ofta ställde upp när landslaget kallade på honom.

Blågul drömfemma

Ett OS-guld och tre VM-guld lyckades han bärga i den blågula landslagsdressen och dessutom ett SM-guld med Djurgården. Mats Sundin har spelat med många giganter under sin karriär och framförallt stora svenska legendarer.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Mats Sundin, hockey
230211 Toronto Maple Leafs Mats Sundin inför ishockeymatchen mellan Tre Kronor Legends och Toronto Maple Leafs Alumni den 11 februari 2023 i Gävle. Foto: Julia Koch / BILDBYRÅN / kod JK / EW0160

När Sudden får chansen att välja ut sin absoluta drömfemma av NHL-svenskar är det därför en otrolig uppställning som han bygger. Och även en spelare som är aktiv nu tar plats i supergänget, se hela femman här nedanför.
– Min absoluta favoritfemma med en målvakt? Om jag får säga mig själv, så gör jag givetvis det haha. Vi måste ta med William Nylander också, så klart.

Vad tycker du om Mats Sundins drömfemma? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Dick Axelsson utspel – han är egentligen bäst av Peter Forsberg, Mats Sundin, och Nicklas Lidström: ”Han är störst”

Sundins femma:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev