Mardrömsstarten för Henrik Lundqvist i NHL-återkomsten – efter oväntade beskedet: "Jag lider med honom"

Mardrömsstarten för Henrik Lundqvist i NHL-återkomsten – efter oväntade beskedet: ”Jag lider med honom”

Oväntat nog fick Henrik Lundqvist vakta kassen i första matchen.
Då fick svensken värsta tänkbara start i NHL-återkomsten.
New York Rangers föll till slut med 2-3 mot Carolina Hurricanes.

Inför den efterlängtade NHL-återstarten förväntade sig de flesta att Igor Sjestiorkin skulle vakta New York Rangers mål. Men unge ryssen ansågs inte vara tillräckligt frisk och istället fick Henrik Lundqvist sin stora chans.

Henkes mardröm

Svenske stjärnmålvakten startade därmed sin 128:e raka slutspelsmatch för Rangers. Endast Patrick Roy (127) och Martin Brodeur (194) har fler slutspelsmatcher i rad genom tiderna i NHL.
– Jag gick in i campen med mentaliteten att vara redo för vad som helst, vara väl förberedd, jobba hårt så att jag är redo när jag får frågan. Planen var självklart att spela Igor men i går kväll (fredag) sa de att jag skulle stå. Det är sådant som händer, men jag lider med Igor. Vi får se vad som händer här de närmaste dagarna men jag är bara glad att få chansen, sa Lundqvist till nhl.com inför matchen.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
171221 Rangers målvakt Henrik Lundqvist under ishockeymatchen i NHL mellan New Jersey Devils och New York Rangers den 21 december 2017 i New Jersey. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87572

Men det blev värsta tänkbara start för 38-åringen i går kväll. När ”Henke” tvingades släppa in det första skottet han fick emot och det var 0-1 redan efter 61 sekunder.

Zibanejads succé

Därefter spelade Lundqvist upp sig och skulle komma att rädda 34 av 37 skott. Men Rangers föll ändå i den första slutspelsmatchen mot Carolina Hurricanes med 2-3.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
Henrik Lundqvist, New York Rangers. FOTO: Viafree.

Stjärnforwarden Mika Zibanejad gjorde ändå sitt yttersta offensivt för Rangers och bjöd på både ett mål och en assist. Men efter nattens förlust får Rangers nu jaga under de återstående fyra matcherna om det ska bli fortsatt spel i sommar.

Svensken Jesper Fast tvingades lämna matchen redan under den första minuten efter en tackling. Det är fortfarande oklart hur status är på 28-åringen och om han kan spela redan i nästa match eller inte.

Se highlights:

LÄS MER: SHL-klubbens prestigevärvning – plockar in svensken från NHL och snuvar ligarivalen: ”En toppback”

Få våra nyhetsbrev!