Mardrömsbeskedet mitt under ödeskvalet: HV71 tappar stjärnorna – duon har nu gjort klart med helt nya lag

Mardrömsbeskedet mitt under ödeskvalet: HV71 tappar stjärnorna – duon har nu gjort klart med helt nya lag

Mitt i ödeskval mot Brynäs.
Då kommer ett mardrömsbesked för HV71.
Skulle man klara sig kvar i SHL så är två av lagets största stjärnor redan förlorade, enligt Aftonbladet.

Den här säsongen har inte alls blivit vad HV71 hoppades på. Inför säsongen var man topptippat och många hade räknat med slutspel, men i stället har allt blivit ett enda stort fiasko och nu är laget bara en enda förlust från att faktiskt åka ur SHL för första gången på 36(!) år.

Klara för nya klubbar

HV slutade toksist i SHL:s grundserie och tvingades därmed i en matchserie mot Brynäs, som även de var tippade betydligt högre upp i tabellen inför säsongen. Av de fyra hittills spelade matcherna så har HV bara vunnit en enda, och efter förlusten i går så betyder det att Brynäs bara behöver vinna en av de återstående tre matcherna för att skicka HV till Hockeyallsvenskan.

210415 HV71:s Filip Sandberg deppar under match fyra i kvalet till SHL mellan HV71 och Brynäs den 15 april 2021 i Jönköping. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Men skulle laget, mot alla odds, lyckas vinna tre raka matcher och hålla sig kvar i SHL så kommer man ändå, till hösten, tvingas klara sig utan två av lagets allra största stjärnor och profiler. Enligt Aftonbladet så har nämligen stjärnduon Filip Sandberg och Eric Martinsson redan gjort klart med KHL-klubbar, och kommer lämna Sverige till hösten oavsett hur det går för HV.

”Det är rykten”

Eric Martinsson har den här vintern och våren, trots att laget underpresterat enormt, gjort sin överlägset bästa säsong i karriären, och med sina 37(!) poäng från backposition så är han poängbäst i hela laget. Filip Sandberg har gjort en poängmässigt klart godkänd säsong med 30 poäng på 50 spelade matcher, och är en hjälte i HV71 efter att ha varit en stor bidragande orsak till SM-guldet 2017, då han snittade nästan en poäng per match i slutspelet.

210406 HV71:s Eric Martinsson under uppvärmningen inför match 1 i nedflyttningskvalet mellan Brynäs och HV71 den 6 april 2021 i Gävle. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

Nu sägs alltså båda vara helt klara för spel i KHL nästa säsong. Vilka klubbar det ska röra sig om nämns inte, och Sandberg är förtegen om uppgifterna.

– Rykten florerar. Vi är i en situation med HV som jag måste fokusera på. Jag kommer inte ta någonting sånt nu innan det här är klart. Det är rykten, säger han till Aftonbladet.

LÄS MER: Guldhjälten avslutar karriären efter Frölundas fiasko – lämnar Sverige för helt nytt jobb: ”Väldigt känslosamt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!