Malmöprofilen Percy Nilssons sköna gliring till Leksand – efter återkomsten till SHL: ”Konstigt…”

.

I kväll är det dags för årets första Skånederby.
Då passar självklart Malmöprofilen Percy Nilsson på att skicka en gliring – till Leksand(?).
– Och sedan om man kollar på Leksand och allt konstigt…, säger han till Kvällsposten.

Malmöprofilen Percy Nilsson är fortfarande högst involverad i Redhawks. Även om han har tagit ett steg tillbaka och inte är lika aktiv i styrelsebeslut längre utan mest hjälper till ekonomiskt.

Percy Nilssons roll i Malmö

Han beskriver sig själv som klubbens ”skyddsängel”.
– Det har blivit mycket, mycket bättre men det är alltid jag som i sista hand har fått ta ….inte smällarna för de har alltid gjort rätt för sig men skjuta på saker och så där, säger Nilsson till Kvällsposten om sin roll nuförtiden i Redhawks.
– Jag var rätt så mycket delaktig i kapitalfonden. Sedan är vi en av huvudsponsorerna. Vi bytte mediakub och så har jag ordnat loungen på fyran och att alla med loger har årskort. Det är förmodligen bra att ha Percy Nilsson bakom sig om man säger så.

Percy Nilsson, SHL
150916 Percy Nilsson på isen i Malmö Arena, Malmö Redhawks hemmahall, inför säsongspremiären av SHL den 16 september 2015 i Malmö. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Malmö brottas just nu med ekonomin och är inne på ett dispensår efter att klubben inte nått upp till kravet på eget kapital för elitlicensen. Där kommer Percy Nilsson att bli högst ovärderlig med sin ekonomiska kraft.

Gliringen mot Leksand

Man kan lugnt säga att Malmö är en bra bit efter Sveriges rikaste klubb Färjestad. Men det har inte Percy mycket för.
– Är det ishockey eller fastighetsaffärer? Det är så mycket fastighetsaffärer, säger han innan han också ger sig på Leksand med en gliring.
– Och sedan om man kollar på Leksand och alla konstiga fastighetsaffärer de har gjort, det har varit ishall in och ishall ut, ishall in…

Leksand, SHL
190914 Leksands Sebastian Wännström jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Malmö Redhawks den 14 september 2019 i Leksand.
Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

I kväll får Percy Nilsson slå sig ned för att se årets första Skånederby mellan Malmö och Rögle. Då ska Redhawks även ta revansch för premiärförlusten mot just Leksand i helgen.

LÄS MER: Guldtränaren lämnar toppklubben – klar för ny roll i klassiska laget

Efter succésommaren – svenskbacken hyllas stort efter första matchen i Nordamerika: ”Gillar vad jag ser av honom”