Mäktiga hyllningarna: Här möts svenske stjärnan av stående ovationer i återkomsten

.

I natt var Carl Hagelin tillbaka i Pittsburgh, denna gången i Washingtons tröja. 
Då fick den svenske stjärnan motta stående ovationer och en häftig hyllningsvideo.
– Jag är tacksam för allt klubben har gjort för mig, fansen och människorna i staden har varit fantastiska, säger Hagelin.

Under säsongen 2015/2016 trejdades Carl Hagelin från Anaheim till Pittsburgh Penguins. Den snabbskrinnande svensken blev snabbt en publikfavorit och hjälpte laget till stora framgångar.

Carl Hagelin tillbaka i Pittsburgh

Hagelin var med och vann två Stanley Cups med Penguins men i november i fjol tog sagan slut. Han trejdades då till Los Angeles Kings, men bara månader senare var det dags igen.

Efter 22 matcher i Kings-tröjan fick Hagelin packa väskorna än en gång, då för en flytt till ett betydligt bättre lag. Washington Capitals plockade in svensken och kanske är det så att han nu får chansen att vinna sin tredje Stanley Cup-titel.

Fick stående ovationer: ”Fint gjort”

”Caps” leder sin division och ligger totalt fyra i hela ligan. I natt var laget i Pittsburgh vilket blev Hagelins första match tillbaka i staden. Då hyllades han till skyarna av fansen.

Hagelin fick en hyllningsvideo uppspelad på jumbotronen och publiken visade sin stora uppskattning för sin förre stjärna.

Jubelen avlöste varandra och han fick se hela arenan lyfta på sig för att ge sina stående ovationer.
– Det var en härlig känsla och fint gjort av Penguins. Jag hade tre framgångsrika år här. Jag är tacksam för allt klubben har gjort för mig. Fansen och människorna i staden har varit fantastiska. Men nu är det över och det är fullt fokus på Washington och det känns tungt att vi förlorade ikväll, säger Hagelin till NHL.com.

Malkin nådde milstolpe

Ja, Washington hade ingen rolig kväll i Pennsylvania. Pittsburgh vann med 5-3 efter att Evgeni Malkin nått milstolpen 1000 poäng.

Nicklas Bäckström stod för två assist för Caps, som härnäst ställs mot Philadelphia Flyers.

LÄS MER: Fick nobben av SHL-klubben – nu uppges stjärnskottet vara klar för ligarival