Luleå-stjärnans plötsliga utspel – dagen efter den svidande finalförlusten: "Vi hade förtjänat ett guld"

Luleå-stjärnans plötsliga utspel – dagen efter den svidande finalförlusten: ”Vi hade förtjänat ett guld”

Färjestad är svenska mästare.
Jonas Berglund tycker däremot att Luleå förtjänade ett guld.
– Just nu är man bara besviken och ledsen, säger han.

Det blev en högst dramatisk finalserie mellan Luleå och Färjestad. Inte mycket kunde skilja lagen åt, och serien tvingades hela vägen till en helt avgörande sjunde match.

Samlades dagen efter förlusten

Inför mötet var Luleå favoriter att bli svenska mästare. De båda lagen hade vunnit alla sina hemmamatcher under serien, och norrbottningarna hade den fördelen och ett elektriskt Coop Norrbotten Arena i ryggen.

220512 Luleås Oscar Engsund, Jack Connolly och Jonas Berglund deppar efter final sju i SHL mellan Luleå och Färjestad den 12 maj 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Men det var Färjestad som till sist tog hem det hela. Det var mållöst hela vägen in i mitten av den tredje perioden – då spräckte Karlstad-laget nollan och utökade sedan till tre mål mot noll medan Luleå desperat tryckte på.

Dagen efter finalmatchen samlades Luleå-spelarna en sista gång för säsongen. Och förlusten sved fortfarande. Ordentligt.

– Just nu är man bara besviken och ledsen. Samtidigt så gick solen upp i dag och den kommer att gå upp även imorgon så det är bara att blicka framåt, säger Jonas Berglund till NSD.

”Hade verkligen förtjänat ett guld”

När Färjestad låg i ledning med 1–0 tryckte Luleå på ordentligt för en kvittering. De hade ett skott i ribban, men fick i stället se Färjestad utöka sin ledning och ta ett kliv närmare guldet. Målet tog hårt på Jonas Berglund.

– Det går inte att förklara. Det är som om att luften går ur en för vi hade ett skott i ribban strax innan och sedan var det en utvisningssituation strax före målet. Det var tungt helt enkelt.

220122 Luleås Jonas Berglund deppar efter 2-2 under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Linköping den 22 januari 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Det var 26 år sedan, 1996, som Luleå senast vann guld. Staden har längtat efter att bli svensk mästare igen, men får vänta i minst ett år till.

– Fansen, staden och vi hade verkligen förtjänat ett guld, säger Jonas Berglund.

LÄS MER: Profilen Niklas Wikegårds plötsliga besked – därför lämnar experten nu sociala medier: ”Tack för alla år”

Få våra nyhetsbrev!