Luleå-stjärnans attack mot FBK-publiken – rasar efter ramsorna på läktaren: ”Det är äckligt”

Luleå-stjärnans attack mot FBK-publiken – rasar efter ramsorna på läktaren: ”Det är äckligt”

Anklagad för filmning – igen.
Då rasade Brendan Shinnimin mot Färjestad-publiken.
– Det är äckligt, säger han.

Luleå rivstartade SM-finalen och vann den första av möjligtvis sju möten klart. I den andra matchen, som spelades i Karlstad, så inledde man också i särklass bäst, och alla bara väntade på att bortalaget skulle ta ledningen.

Stora kritiken

Men i stället var det Färjestad som orättvist tog ledningen, och kort därefter kom även 2-0. Färjestad kunde dra iväg i den andra perioden och vann till slut klart med hela 4-0, och Luleå, som sett så otroligt starka ut i slutspelet hittills, blev alltså nollat.

220502 Luleås Brendan Shinnimin har ont under final två i SHL mellan Färjestad och Luleå den 2 maj 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Men efteråt handlade mycket av snacket, som vanligt, om Brendan Shinnimin. Luleå-spelaren är inte ovan att få rubriker om sig, och i matchen så sänktes han av en tackling mot huvud av Gustav Rydahl. Rydahl fick sitta i fem minuter, men publiken svarade med att skrika ”filmare” till Shinnimin, som under hela sin SHL-karriär fått kritik för att falla lätt. Efteråt slog stjärnan tillbaka.

– Alla tycker väl det? Alla som kan hockey. Det är en tydlig tackling mot huvudet. Jag vet inte varför det inte blev matchstraff. En ”blind side” rakt i huvudet. Det hade kanske blivit matchstraff om jag legat kvar på isen, men nu reste jag mig och åkte till båset, säger han till Aftonbladet.

”Det är äckligt”

Shinnimin rasade dessutom mot Färjestad-publikens ramsor.

– Det är äckligt att de kallar mig filmare, när det är farliga tacklingar och någon gör illa sig. Det behöver vi inte i hockeyn, man vill inte se någon skadad, säger han.

220421 Luleås Brendan Shinnimin har ont under semifinal fyra i SHL mellan Frölunda och Luleå den 21 april 2022 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Även Gustav Rydahl menade dock att Shinnimin förstärkte.

– Jag tycker att det är konstigt att jag får fem minuter. Han förstärker. Jag träffar i bröstet och man ser att han slänger med huvudet. 

LÄS MER: Svenskstjärnan bryter nu tystnaden – därför bröt han kontraktet med KHL-mästarna: ‘Sätter inte min fot där’

Få våra nyhetsbrev!