Lirarna från kultfilmen Mighty Ducks har vuxit upp – så ser de ut i dag

Vi alla minns ju den klassiska filmen The Mighty Ducks.
Men vad hände egentligen med barnstjärnorna efteråt?
Och hur ser de ut i dag?

The Mighty Ducks var filmen om advokaten Gordon Bombay som fick i uppdrag att träna ett knattelag i hockey. Han tog sig an det värsta tänkbara laget vars spelare var odugliga på hockey. I början försökte de bräcka motståndarna med fula tjuvknep. Men sedan insåg de att hederligt spel och riktig laganda lönade sig bättre. Vi minns ju självklart alla de klassiska karaktärerna Charlie Conway, Fulton Reed, Goldberg och kompani. Man vad hände sedan? Hur ser de ut i dag? Det har vi tagit reda på.

1. Joshua Jackson 

Då: Joshua spelade Charlie Conway, den inofficiella kaptenen i The Mighty Ducks. Även om han inte var den skickligaste spelaren i laget, så var han extremt lojal gentemot laget och coachen, som såg honom som en fadersgestalt. Han blev mer och mer självsäker i sitt spel ju längre filmen led. Det var också han – SPOILER ALERT – som gjorde målet som säkrade mästerskapssegern.

Nu: Joshua spelar rollen som Cole Lockhart i Showtimes dramaserie The Affair. Före det var han med i filmer som Fringe och Dawson’s Creek. Totalt har han varit med i över 30 filmer i sin karriär. Sedan 2006 är han tillsammans med skådespelerskan Diane Kruger.

2. Elden Henson 

elden

Då: Elden spelade rollen som Fulton Reed, en introvert typ som rekryterades till laget för sitt kraftfulla slagskott. Han sa inte så mycket i filmen, men var en viktig spelare i laget som vann mästerskapet.

Nu: Nyligen var han med i Netflix-serien Daredevil, där han spelade bästa vännen till huvudkaraktären Matt Murdock. Han hade också en roll i The Hunger Games-filmerna.

3. Shaun Weiss

Då: Shaun spelade rollen som Goldberg, Ducks målvakt som var så rädd att bli träffad av pucken att han aldrig gjorde några räddningar. Men när coach Gordon tog över laget försvann rädslan och Shaun blev en bra målvakt.

Nu: 2014 skapade han en Kickstarter-kampanj vid namn ”Back on the map” där han skulle göra en komedidokumentär som skulle få fart på hans karriär som ståuppkomiker. Projektet gick dock inte så bra då han bara fick in 210 dollar av det uppsatta målet på 21 000 dollar. 2013 blev han anklagad för att ha slaget och trakasserat sin före detta flickvän. Så, vi går vidare till nästa va?

4. Matt Doherty 

Då: Matt spelade den sprallige Averman, en kille som hellre drog massa skämt i stället för att spela hockey.

Nu: Efter att ha tagit sin teaterexamen från Northwestern University 1999 återvände Matt till nöjesindustrin och medverkade i Grey’s Anatomy, Bones och CSI: Miami. Dessutom hade han en roll i Ben Afflecks film Argo och Supernova 45, en science-fiction-film.

5. Brandon Adams

Då: Brandon spelade den kaxiga karaktären Jesse Hall – en spelare som älskade att retas med allt och alla. Det fick såväl tränaren Gordon och hans lagkamrat Adam Banks erfara.

Nu: Han fick en riktig skjuts i karriären efter The Mighty Ducks. Brandon spelade rollen som Kenny DuNunez i The Sandlot och gjorde några gästspel i The Fresh Prince of Bel-Air, Sister Sister samt Boy Meets World. På senare år har han dock inte fått så många roller.

6. J.D. Daniels

Då: Spelade rollen som Peter, en liten kille med stor attityd. Och han vågade stå upp mot coachens metoder!

Nu: J.D. fick en hel del roller som röst åt karaktärer i olika filmer, som till exempel Arnold i serien Hey Arnold. I dag verkar han ha övergivit skådespelarkarriären helt och hållet.

7. Aaron Schwartz

Då: Aaron spelade karaktären Dave Karp – en något överviktig, men rolig kille som älskade practical jokes. Hans skämt ledde ibland till problem, som en gång då han hamnade i slagsmål med motståndarna för att ha skämtat om en spelares mamma.

Nu: Han spelade rollen som Gerry i filmen Heavyweights 1995. Men sedan var det tyst om Schwartz ända tills han dök upp som doorman i TV-serien Gossip Girl. Efter att ha medverkat i en intervju i tidningen Huffington Post har Schwartz fått en nytändning i karriären – främst för sitt utseende.

8. Garette Henson

Då: Garette spelade Guy Germaine – en mycket skicklig spelare i laget som inte syntes till mycket i filmen. Han hade dock en liten romans med lagkamraten Connie.

Nu: Efter filmen fick han några mindre roller i TV-serier som Melrose Place, NCIS och Cold Case. Till skillnad från sin bror Elden är han dock mer involverad bakom än framför kameran – som filmskapare. Han har bland annat gjort en kortfilm vid namn Shades of Yellow.

9. Marguerite Moreau 

Då: Marguerite spelade Connie, eller ”The Velvet Hammer”, som Averman kallade henne i inledningen av filmen. Hon var den enda tjejen i laget tills Gordon plockade in Tammy. I motsats till sina lagkamrater höll hon inte på med barnsliga skämt – det var vad hon tyckte i alla fall.

Nu: Hon fick ett stort genombrott för sin roll i filmen Wet Hot Americn Summer, som hon sedan följde upp med mindre roller i TV-serierna The O.C, Parenthood och Shameless. Några år senare dök hon upp i den nya Netflix-serien Wet Hot American Summer: First Days of Camp – en nyversion av succefilmén.

10. Jane Plank 

Då: Tammy plockades in till laget för skridskoskickligheten och blev då en av två tjejer i laget. Men under matcherna hade hon svårt att omsätta skridskofärdigheterna till lagets fördel…

Nu: Jane Plank är inte längre en del av filmindustrin, men hon jobbar fortfarande i nöjesbranschen som sångerska. Enligt egen utsago turnerar hon runt i Minneapolis.

11. Jussie Smollett

Då: Jussie spelade Jesse Halls yngre broder Terry. Även om han inte var lika frispråkig som sin storebror var han inte rädd för att gå emot tränaren Gordons taktik i början av filmen.

Nu: Ni känner säkert igen Jussie från FOX:s dramaserie Empire där han spelade Jamal Lyon, sonen till hip hop-profilen Luscious och hans exfru Cookie.

12. Vincent La Russo 

Då: Vincent spelade Adam Banks, stjärnspelaren i ett rivallag som tvingades till Ducks senare under säsongen. På grund av sin privilegierade bakgrund fick han smeknamnet ”cake eater” och lagkamraterna hade svårt att acceptera honom. Men efter att ha visat sig vara en stor tillgång till laget blev han till slut accepterad. Han var en stor orsak till att laget vann mästerskapet.

Nu: Vincent tog en paus skådespelarkarriären efter The Mighty Ducks. Han tog examen från Boston University 2000 och återvände sedan till filmens värld där han fick några småroller. Han har också synts till i en TV-reklam för rakapparater.

13. Danny Tambarelli

Då: Han spelade rollen som Tommy, spelaren som anslöt till laget tillsammans med systern Tammy. Bortsett från den inledande scenen där han introducerades fick han inte mycket tid i rutan.

Nu: Danny Tambarelli fick en rejäl karriärboost efter The Mighty Ducks och var med i flera barnprogram på Nickelodeon. I dag är han komiker, skådespelare och musiker i ett rockband. Dessutom har han en podcast som heter The Adventures of Danny and Mike.

LÄS MER: När Sudden blev historisk – på det mest overkliga sättet någonsin