Linus Omarks syrliga passning till hela hockey-Sverige – direkt efter blytunga vinsten: ”Nu sluter vi upp…”

Domarna har varit i fokus i semifinalerna.
Efter Luleås viktiga vinst i match tre mot Frölunda skickar Linus Omark en passning.
– Jag kan tycka att vi kan sluta upp hela HockeySverige med att leta situationer och låta oss spela, säger han.

Att det skulle vara jämnt och tufft i semifinalserien mellan Frölunda och Luleå var inte svårt att ana på förhand. Det är två fysiska lag, och under de två inledande matcherna har domarna och domsluten minst sagt varit i fokus.

Domarna i fokus

Matchstraff har delats ut, och hos fansen har dessutom filmningar minst sagt varit i fokus. Till tisdagens viktiga match – ställningen var 1-1 inför den – så var därför många ögon på just domarna, men då blev det en okontroversiell match – som dessutom bara innehöll två utvisningar.

220419 Luleås Linus Omark jublar under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Frölunda den 19 april 2022 i Luleå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Luleå vann matchen med 4-2, kopplade ett litet grepp om semifinalserien, men storstjärnan Linus Omark var inte helt nöjd med det fysiska spelet.

– Vi ville väl försöka smälla på men vi fick inte fast dem, inget bra forecheck och samma sak med dem. Det kan vända fort till nästa match, säger han till Expressen.

Omarks passning

Men Omark var ändå tydlig med att skicka en passning till resten av hockey-Sverige, och hur domarna har varit i fokus under serien.

– Men jag kan tycka att vi kan sluta upp hela HockeySverige med att leta situationer och låta oss spela. Domarna sköter sitt, situationsrummet sköter sitt och det är inget att klaga på. Det är bara att köra på.

220408 Luleås Linus Omark under kvartsfinal fem i SHL mellan Luleå och Örebro den 8 april 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Frölunda-tränaren Roger Rönnberg deppade inte ihop fullständigt trots två raka förluster. Nästa match, då hemma i Göteborg, spelas på torsdagen.

– Det är grymt lite som skiljer igen. Jag tycker inte att vi har den desperation som behövs för att vinna en sån här match. Vi får lite det vi förtjänar, vi behöver upp en nivå. Vi behöver snabbt hitta den, säger Rönnberg.

LÄS MER: William Nylanders nya jättesuccé – gjorde efterlängtat rekordmål i natt: ”Det är skönt”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!