Linus Omark avslöjar sin okända skada under finalen – som kan ha kostat Luleå guldet: ”Jag hade problem”

Linus Omark avslöjar sin okända skada under finalen – som kan ha kostat Luleå guldet: ”Jag hade problem”

Inget mål i finalserien mot Färjestad.
Nu avslöjar Linus Omark skadan bakom snåla poängskörden.
– Jag hade problem, säger han.

Luleå hade ett drömläge att knipa sitt första SM-guld sedan 1996. Norrbottningarna hade fördelen att lira fyra av finalmatcherna på hemmaplan, men föll i den sista och i stället blev Färjestad svenska mästare.

Avslöjar skadeproblemet

Linus Omark återvände till Luleå och SHL inför säsongen, och skulle leda laget till ett guld. Forwarden var lagets bästa poänggörare under både grundserien och i slutspelet, men under finalserien var skörden sämre.

220512 Luleås Linus Omark deppar efter final sju i SHL mellan Luleå och Färjestad den 12 maj 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Stjärnan svarade bara för tre poäng, samtliga assister, och lyckades inte vara tungan på vågen när Luleå jagade sitt efterlängtade guld. Nu avslöjar 35-åringen däremot att han var skadad under hela finalserien, vilket var något som hämmade honom.

– Jag har haft något som har hållit ned mig nästan hela säsongen, i finalen hade jag exempelvis problem med ljumskarna, säger han till NSD.

Lämnar nu Luleå

Det har gått en vecka sedan den svidande finalförlusten, och hos Linus Omark sitter besvikelsen fortfarande i.

– Att kämpa så länge som vi hade gjort, och vara så nära, men ändå inte vinna. Det var verkligen brutalt, säger han och fortsätter:

– Jag har aldrig upplevt en tomhetskänsla som den jag har nu.

220512 Luleås Linus Omark deppar efter final sju i SHL mellan Luleå och Färjestad den 12 maj 2022 i Luleå. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Linus Omark kommer inte få en ny chans att vinna SHL nästa säsong. Det står redan klart att stjärnan lämnar Luleå och kommer i stället att husera i Genève i den schweiziska ligan.

LÄS MER: FBK bad om offentlig ursäkt för att det syntes ölflaskor på segerfesten – vilket fått hockeyfansen att tappa det

Få våra nyhetsbrev!