FBK bad om offentlig ursäkt för att det syntes ölflaskor på segerfesten – vilket fått hockeyfansen att tappa det

Färjestad bad om ursäkt efter starka reaktioner från guldfirandet.
Det har fått hockey-Sverige att tappa det.
– Åh herregud, skriver en supporter på sociala medier.

Finalserien mellan Färjestad och Luleå blev en händelserik historia. För tredje gången genom historien gick en final till en sista och avgörande match, där FBK drog det längsta strået.

Bad om ursäkt

Ett ordentligt guldfirande bröt ut i Karlstad, och det var många på plats när hjältarna återvände till Värmland. Segerfirandet pågick i flera dagar, och mot slutet av förra veckan anordnades ett stort firande på Stora Torget i Karlstad.

220513 Färjestads Adam Ginning jublar under guldfirandet för Färjestad den 13 maj 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

När Färjestads guldhjältar entrade scenen hade flera av dem en ölflaska i handen. Det skapade starka reaktioner, och FBK gick ut och bad om ursäkt på sin hemsida.

Det har fått en annan del av de svenska hockeyfansen att reagera, och tycker inte att det är en sak som klubben ska behöva be om ursäkt för.

Starka reaktionerna

”Åh herregud”, skriver en supporter på Twitter.

”Va!! Vad är det för gansgsterlag som firar ett SM-guld med öl. Jag svimmar, har dom hört om saft och bulle? Helt galet, skulle inte förvåna mig om dom spela hög musik o tjoade också. Himla tur dom gick o bad om ursäkt direkt så får det inte gå till”, skriver en annan med mycket ironi.

220513 Färjestads Linus Johansson jublar under guldfirandet för Färjestad den 13 maj 2022 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

”Är detta på riktigt eller är det ett skämt?”, skriver en tredje.

LÄS MER: Klart: Tre Kronors drömbesked – NHL-stjärnor förstärker Sverige som går för guld

Få våra nyhetsbrev!