Leo Carlssons fullständiga dundersuccé i natt – smäller in sitt allra första hattrick och skriver historia i NHL

Anaheims Leo Carlsson fortsätter att övertyga i NHL-hockeyn och är nu dessutom historisk. Tre mål mot Philadelphia betyder att han är den yngste svensken någonsin att göra hattrick.

Leo Carlsson som fyller 19 år i slutet av december är därmed inte bara den yngste svensken utan likväl klubben Anaheims yngste spelare någonsin att göra hattrick i en NHL-match. Endast 19 spelare i den nordamerikanska hockeylingans historia har dessutom lyckats med bedriften när de varit yngre än 19 år, skriver nhl.com.

Leo Carlsson, NHL
Anaheim Ducks center Leo Carlsson (91) celebrates with teammates after scoring during the second period of an NHL hockey game against the Philadelphia Flyers in Anaheim, Calif., Friday, Nov. 10, 2023. (AP Photo/Ashley Landis) ANA113

De tre målen räckte dock inte till seger utan bortalaget Philadelphia vann till slut med 6–3. Som närmast kom Anaheim underläge, 3–5, efter Carlssons mål i numerärt överläge i tredje perioden innan Philadelphia definitivt kunde avgöra när Anaheim tog ut målvakten.

Nylanders succé

William Nylander fortsätter samtidigt att ösa in poäng. I nattens drabbning gjorde svensken två mål och en assist när hans Toronto slog Calgary med 5–4 efter straffar.

Den formstarke 27-åringen var också den som inledde målskyttet när han fick in en puck i numerärt överläge tre minuter in i den första perioden. Gästande Calgary lyckades kvittera några minuter senare genom Conor Zary innan Calle Järnkrok gav hemmalaget ledningen på nytt, hans fjärde mål och tillika nionde poäng för säsongen.

I mittenakten drog hemmalaget ifrån ytterligare tack vare ett mål från Nylander – med en man mindre på isen – och ett från John Tavares med en assist signerad Nylander. Efter en mållös förlängning vann Toronto efter straffar med 5–4.

Femma i poängligan

I och med nattens poängskörd har Nylander gjort 21 poäng på 14 matcher och ligger nu femma i poängligan, som toppas av Vancouvers Elias Pettersson.

En annan svensk som nätade under natten var Joel Eriksson Ek, som satte Minnesotas sista mål i lagets 3–2-förlust mot Carolina.

Även Kevin Stenlund noterades för en fullträff när han skickade in 5–2 för Florida i öppen kasse och därmed spikade slutresultatet.

Dela artikeln för att hylla Leo Carlsson!