Leksands prestigevärvning nu helt klar – poängkungen ansluter från storklubben

Leksand prestigevärvar.
Poängkungen Otto Paajanen, från HIFK i den finska ligan, ansluter.
– Jag är jätteglad att Otto ville hänga med på vår resa framåt, säger general manager Thomas Johansson.

Leksand hade ett blytungt år i SHL. Nykomlingen var hela tiden fast i bottenträsket av tabellen, och skulle egentligen gått in i ett kval för att hålla sig kvar i serien.

Värvar tungt

Men då säsongen ställdes in så klarade sig Leksand sig undan kval, och därmed spelar man i högsta serien även nästa år. Och nu gör man en rad spännande drag.

Matt Caito, Leksand
200211 Leksands Daniel Olsson Trkulja jublar efter 2-1 tillsammans med Leksands Lucas Nordsäter och Thomas Valkvae Olsen och Malmö Redhawks Axel Wemmenborn deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Malmö Redhawks den 11 februari 2020 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

I dagarna kom uppgifter om att man jagar Modos succécoach Björn Hellkvist – och nu prestigevärvar man från Finland. Det är poängmaskinen Otto Paajanen som ansluter från HIFK.

Skrivit tvåårskontrakt

Paajanen var lagkapten när HPK vann guld förra våren, och valdes samtidigt som slutspelets bästa spelare.

– Vi var över till Finland och tittade på Otto i februari, och jag gillar sättet som han jobbar på. Han är en spelare som vill vara i hettan framför mål och tar sig in på ytorna där vi kanske hade det lite kämpigt under säsongen. I Otto får vi in en spelare som kan spela både powerplay och boxplay, och han är en tvåvägscenter som kommer att vara väldigt användbar för oss. Jag är jätteglad att Otto ville hänga med på vår resa framåt, säger Thomas Johansson.

Otto Paajanen, Leksand
Otto Paajanen. FOTO: Google.

Kontraktet med Paajanen, som den gångna säsongen gjorde 37 poäng på 49 matcher, är skrivet på två år.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull över att få komma till Leksand. SHL är en bra liga, och jag vet att Leksand har fina förutsättningar och väldigt bra fans. Jag hoppas att kunna hjälpa Leksands IF vinna matcher och ta nästa steg i utvecklingen som förening. Jag är glad att få den här möjligheten och en ny utmaning. En av mina drömmar har varit att komma till Sverige, och det ger mig energi inför sommaren och den nya säsongen. Jag har hört att Leksand är en liten ort med väldigt fin natur, och med ett brinnande hockeyintresse, säger Paajanen själv.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!