Leksands nya prestigevärvning – vinner jakten på eftertraktade VM-centern: "Levererat på hög nivå"

Leksands nya prestigevärvning – vinner jakten på eftertraktade VM-centern: ”Levererat på hög nivå”

Han har varit jagad under sommaren.
Men det blir alltså Leksand vinner dragkampen om Mikael Ruohomaa.
Finske VM-centern har skrivit på ett tvåårskontrakt med SHL-laget.

Efter en mycket fin säsong i KHL var han rejält jagad inför kommande säsong. Nu har Leksand gjort klart med en riktig prestigevärvning och vunnit dragkampen om Mikael Ruohomaa.

Till Leksand

I konkurrens med flera andra klubbar har SHL-laget från Dalarna lyckats övertyga finske VM-centern om att framtiden finns i Leksand. 32-åringen har nu skrivit på ett tvåårskontrakt och presenterats som klubbens senaste nyförvärv.

Mikael Ruohomaa, Finland
190210 Mikael Ruohomaa of Finland during the Beijer Hockey Games match between Sweden and Finland on February 10, 2019 in Stockholm. Photo: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

Det gillar verkligen Leksands general manager Thomas Johansson som är mycket nöjd med värvningen.
– Mikael kommer från starka offensiva säsonger i KHL och har levererat på hög nivå under en lång tid. Mikaels styrkor ligger i sitt utmärkta spelsinne och passningsskicklighet. Han är även en stark skridskoåkare och kommer hjälpa oss i spelet med puck över hela banan. Det ska bli kul att få utveckla Mikael och hjälpa honom ta ytterligare steg i sin hockeykarriär hos oss, säger general manager Johansson i ett pressmeddelande.

Spelade VM

Ruohomaa är en ”late bloomer” som slog igenom som 25-åring i finska andraligan och började plötsligt vräka in poäng. Därefter följde flera fina säsonger i högstaligan och 2018 flyttade centern till KHL.

Mikael Ruohomaa, Finland
210213 Mikael Ruohomaa of Finland during the Beijer Hockey Games between Finland and Czech Republic on February 13, 2021 in Malmö. Photo: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0113

Där det senaste säsongen blev imponerande 39 poäng på 55 matcher för Sibir Novosibirsk. Han representerade även Finland i senaste hockey-VM i våras där det blev 3 poäng på 9 matcher.

Nu väntar ett helt nytt äventyr med spel i Sverige för första gången i karriären. 
– Såväl jag själv som min familj ser mycket fram emot att få bo i Sverige, och speciellt i Leksand. Vi har hört att det är en liten vacker by att leva i. Leksand har de mest högljudda supportrarna i SHL och finns över hela landet, och jag ska göra mitt allra bästa för att bringa framgång för samhället och alla våra fans. Jag ser mig själv som en spelfördelare där ute på isen, och Leksand har flera duktiga målskyttar i laget så mitt jobb blir att se till att sätta dem i arbete, säger han i sin första intervju.

Gillar du den här värvningen eller? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Gabriel Landeskog bryter nu tystnaden – och ilsknar till mot den egna klubben(!): ”Jag ska vara helt ärlig…”

Få våra nyhetsbrev!