Gabriel Landeskog bryter nu tystnaden – och ilsknar till mot den egna klubben(!): ”Jag ska vara helt ärlig…”

Hans kontrakt har gått ut.
Nu bryter Gabriel Landeskog tystnaden – och han är inte glad över hur saker hanterats.
– Jag är besviken, säger han.

Gabriel Landeskog är en av våra mest meriterade och uppskattade NHL-stjärnor, och ser man till hans cv är det lätt att förstå varför. Han har gjort hela tio år i Colorado Avalanche, där han dessutom under många år nu varit lagkapten.

Utgående kontrakt

Han är dessutom en ruggig publikfavorit med tanke på sin spelstil, där han alltid sätter laget för jaget, och just hans kämparvilja lyfts ofta fram som hans främsta egenskap. Men Gabbe gör även mängder av poäng, och bildar tillsammans med Mikko Rantanen och Nathan McKinnon en ruggigt vass kedja.

Gabriel Landeskog
171110 Colorados Gabriel Landeskog under ishockeymatchen i NHL mellan Colorado Avalanche och Ottawa Senators den 10 November 2017 i Stockholm. Foto: Olle Wande/Bildbyrån

Men just nu befinne sig svensken i en helt ny situation. För första gången under hans många år i ligan så står han nu utan kontrakt, då hans nuvarande avtal löpt ut, och parterna alltså fortfarande inte kommit överens om något nytt. Det betyder att Landeskog är fri att förhandla med andra klubbar, trots att många experter menar att det nog lär bli en fortsättning i Avalanche ändå.

Bryter tystnaden

Men nu bryter Gabriel Landeskog tystnaden om sin situation, och det är tydligt att han känner en viss ilska och besvikelse mot sin klubb, Avalanche.

– Jag ska vara ärlig och säga att jag är lite besviken över att det har gått så här långt. Vi får se vad som händer, jag är fortfarande hoppfull om att vi ska komma överens, men om det hade varit upp till mig så hade det här varit klart för åtta-tio månader sedan, säger han till ansedda The Athletic, enligt Aftonbladet.

Gabriel Landeskog, Tre Kronor
170516 Sveriges Gabriel Landeskog under ishockeymatchen mellan Sverige och Slovakien på ishockey-VM den 16 maj 2017 i Köln. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87452

Gabriel Landeskog sägs vilja ha en rejäl löneökning för att fortsätta i Colorado Avalanche, och frågan nu är om klubben är beredd att belöna sin lagkapten, då man redan har det hyfsat ansträngt när det kommer till lönetaket.

”Det är svårt att föreställa sig Colorado utan Landeskog, men ännu svårare att föreställa sig Landeskog i en annan klubb. Men är han värd pengar som lagets stora stjärna eller är han en produkt av sin omgivning där han spelar i en kedja med två andra superstjärnor? Det är alltid den tuffaste frågan att besvara”, skriver The Athletic.

LÄS MER: Tyska ilskan mot England – oväntade påhoppet efter EM-finalen: ”De förtjänade att förlora för att…”

Få våra nyhetsbrev!