Tyska ilskan mot England – oväntade påhoppet efter EM-finalen: "De förtjänade att förlora för att..."

Tyska ilskan mot England – oväntade påhoppet efter EM-finalen: ”De förtjänade att förlora för att…”

England föll i EM-finalen mot Italien.
Rätt åt dem, tycker tyske legendaren Lothar Matthäus.
”Jag är ledsen för spelarnas skull, men ni förtjänade traumat”, skriver han i en krönika hos Bild.

Efter en oerhört dramatisk straffläggningen i EM-final blev det engelska tårar och italiensk eufori. När det skulle avgöras missade England tre raka straffar genom Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka.

Kanes avsky

Efter finalförlusten har engelska straffmissarna fått ta emot både hat och hot i sociala medier. Vilket har fått engelska landslaget och flera spelare att kliva ut och sätta ned foten.

England, EM 2021
England’s manager Gareth Southgate, right, hugs England’s Bukayo Saka after the penalty shootout of the Euro 2020 soccer final match between England and Italy at Wembley stadium in London, Sunday, July 11, 2021. (Laurence Griffiths/Pool via AP) TH109

Lagkaptenen Harry Kane vädrade sin stora avsky häromdagen.
”Tre killar som har varit fantastiska hela sommaren hade modet att kliva fram och ta en straff när insatserna var höga. De förtjänar stöttning och backning, inte de vidriga rasistiska trakasserierna som de har fått sedan igår kväll. Om du trakasserar någon på sociala medier är du inte en England-supporter och vi vill inte ha dig”, skrev anfallsstjärnan på Twitter.

”Är ledsen”

En annan som reagerar väldigt starkt mot de engelska supportrarna är nu tyske legendaren Lothar Matthäus. Han var med och vann VM-guld med Tyskland 1990 och har länge haft England som stor ärkerival.

Lothar Matthaus, Ungern
050906 Fotboll, Träning, Ungern: Lothar Matthäus, förbundskapten. © Bildbyrån – 51269

I ett oväntat påhopp går han nu ut sågar engelska folkets beteende under EM och tycker att det är rätt åt dem att de missade guldet.
”Jag är ledsen för spelarnas skull, men ni förtjänade traumat som förlusten på straffar gav er”, skriver han i en krönika hos tyska tidningen Bild.

Matthäus utvecklar sitt resonemang ytterligare och ger exempel på engelska supportrars olämpliga uppträdande under sommarens fotbollsfest.
”Engelska fans var fientliga mot den lilla tjejen i den tyska tröjan och de buade under andra lags nationalsånger”, skriver han i sin krönika.
”Danmarks målvakt Kasper Schmeichel blev bländad av en laserpenna vid straffen som Raheem Sterling filmade sig till i semifinalen. Lägg även till rasismen mot deras egna spelare efter finalen. Kära engelsmän, det här var inte ett sportmannamässigt beteende som vi heller inte trodde fanns hos er och som vi aldrig vill se igen”.

Tycker du också att England förtjänade att förlora EM-finalen? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Chiellini avslöjar orden till Saka inför missade straffen – erkänner helt oväntade fulknepet: ”Jag bekräftar allt”

Få våra nyhetsbrev!