Leksands fräcka dubbelvärvning – plockar spelare från både NHL och KHL: ”En ny publikfavorit”

Vilken värvningsfest!
I dag slå Leksand till med en dubbelvärvning inför kommande säsong.
Dubbla tvåårskontrakt är skrivna med nyförvärven från KHL och NHL, enligt klubbens pressmeddelande.

Leksand har jobbat hårt för att få in nyförvärv senaste tiden och nu är det klart med två riktigt spännande namn. På fredagen presenterar nämligen SHL-laget en högst intressant dubbelvärvning.

Till Leksand

Det handlar om forwarden Justin Kloos från KHL och målvakten Kasimir Kaskisuo från NHL. Båda har skrivit på tvåårskontrakt och flyttar nu till Dalarna för att spela i SHL med Leksand.

Leksand, SHL
210325 Leksands Mirco Muller jublar med lagkamrater efter att han gjort 1-3 under ishockeymatchen i SHL mellan Rögle och Leksand den 25 mars 2021 i Ängelholm. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0133

27-årige Kloos kommer närmast från KHL-laget Torpedo Novgorod där det blev 20 poäng på 48 matcher senaste säsongen.
– Justin är en spelare som kommer hjälpa oss väldigt mycket i spelet med puck. Han har ett bra spelsinne, bra skridskoåkning en härlig arbetsmoral. Justin trivs med vara inne i hettan framför motståndarmålet, har en underbar inställning och är trots sin storlek inte rädd att ge sig in i närkamperna, säger klubbens GM Thomas Johansson i ett pressmeddelande.
– Jag tror att Leksands fantastiska supportrar kan få en ny publikfavorit i Justin Kloos.

Lämnar NHL

Amerikanen har även spelat en hel del i AHL där det blivit 126 poäng på 197 matcher i karriären.
– Jag är väldigt spänd och glad över att få komma till Leksand inför den kommande säsongen. Jag hoppas kunna göra avtryck offensivt genom att använda min kreativitet, snabbhet och spelförståelse och samtidigt vara ansvarstagande i de defensiva aspekterna av spelet. Jag kan knappt vänta på att få komma igång med mina nya lagkamrater och träffa alla runt laget och alla supportrar, säger han till Leksands officiella webbplats. 

Kasimir Kaskisuo, Leksand
Kasimir Kaskisuo. FOTO: Twitter.

27-årige Kaskisuo kommer närmast från Nordamerika och Nashville Predators organisation där det blivit två matcher i NHL och mest spel i AHL.
– Kasimir är en storvuxen målvakt som rör sig atletiskt i målet och som är mångsidig i sina kvalitéer. Han är en härlig karaktär, bra person och hans styrkor kommer passa bra in i hur SHL är offensivt. Jag förväntar mig ändå att det kommer vara en liten omställningsperiod för honom då han varit i Nordamerika i åtta år och inte spelat i Europa sedan han var junior, samt att speltiden varit knapp under säsongen med det inställda AHL-spelet. Jag ser Kasimir som en ”late bloomer” och tror inte att han nått sin peak än. Han slog igenom en aning i AHL-slutspelet 2019 och höll sedan i den utvecklingen säsongen därpå där han dessutom NHL-debuterade, och utifrån det tror jag det finns någon nivå till att nå för honom hos oss i Leksand, säger målvaktstränaren Alexander Milner i pressmeddelandet. 

Finländaren har Jokerit som moderklubb och lämnade hemlandet för flytt till Nordamerika 2013. Nu återvänder han till Europa och Norden igen.
– Jag ser mycket fram emot att ta nästa steg i min karriär i Leksands IF. Jag är säker på att det är en perfekt plats för mig där jag kan utmana mig själv och spela i ett av de bästa lagen i SHL. Jag kan inte vänta tills jag får komma igång och spela inför supportrarna som är bland de bästa i världen. Jag har hört mycket om er och ser fram emot att se alla. Som målvakt är jag lugn och kontrollerad och har mina största styrkor i att läsa spelet samtidigt som jag är snabb när det krävs då hockey är en snabb sport, säger han i sin första intervju.

Vilken dubbelvärvning av Leksand, dela artikeln om du gillar det här!

LÄS MER: Jonathan Dahléns framtidsbesked – har nu bestämt sig om nästa säsong efter toksuccén i Hockeyallsvenskan

Få våra nyhetsbrev!