Leksandprofilen återvänder till svensk hockey – helt klar för storsatsande laget

Efter ett år utomlands återvänder Anton Karlsson.
Leksandprofilen flyttar hem till svensk hockey igen.
Men den här gången till storsatsande AIK istället.

AIK bara fortsätter att värva prestigevärvningar inför nya säsongen i HockeyAllsvenskan. I dag blev nästa nyförvärv officiellt.

Helt klar för AIK

Det är Leksandsprofilen Anton Karlsson som återvänder till svensk hockey igen efter ett år i Österrike. Där blev det 34 poäng på 48 matcher för Villacher SV.

Anton Karlsson, Leksand
190405 Leksands Anton Karlsson jublar efter 0-1 under direktkval 5 till SHL mellan Mora och Leksand den 5 april 2019 i Leksand. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

23-åringen blev presenterad av AIK under måndagseftermiddagen.
– Det ska bli väldigt kul att få representera AIK. Som alla ser har klubben fått ihop ett intressant lag och det ska bli spännande att se hur långt vi kan gå, säger 23-åringen till klubbens officiella webbplats.

Hjälpte Leksand

Karlsson var med och spelade upp Leksand till SHL förra året och är nu klar för sin femte klubb i HockeyAllsvenskan. Tidigare har ha presenterat Mora, BIK Karlskoga och Oskarshamn också.

Anton Karlsson, Leksand
180326 Leksands Anton Karlsson jublar efter seger i ishockeymatchen i direktkvalet till SHL mellan Mora och Leksand den 26 mars 2018 i Mora. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Han har dessutom 40 SHL-matcher för Skellefteå AIK och Frölunda på meritlistan samt två JVM-turneringar 2015 och 2016.
– Vi är väldigt glada över att kunna knyta till oss Anton. Han kommer, utöver sin karaktär, även bidra offensivt. Ett spel vi känner att han har möjlighet att utvecklas ännu mer, säger AIK:s sportchef Anders Gozzi i ett officiellt uttalande.

SHL är målet

Forwarden från Lerum blir den senaste i raden av fina värvningar som AIK har gjort och han vet verkligen vad som gäller för att ta klivet upp från HockeyAllsvenskan till SHL. Vilket är nya lagets stora mål med kommande säsongen.

Anton Karlsson har hittills under karriären gjort 60 poäng på 178 matcher i HockeyAllsvenskan. Under sin bästa säsong i Leksand blev det 21 poäng framåt.

LÄS MER: Uppgifter: Nästa blytunga tapp för SHL-klubben – här är publikfavoritens nya lag