Leksand klara för direktkval till SHL – ställs mot lokalrivalen igen

Leksand är klara för direktkval till SHL. Det står klart efter att man besegrat Oskarshamn på hemmais med klara 4-0. Och det var hemmalaget som tog tag i taktpinnen direkt genom mål av kanadensaren Matt Carey och Anton Öhman i den första perioden.

I andra perioden kunde bortalaget Oskarshamn etablera ett visst tryck, men i slutskedet av mittenakten kom kallduschen då Martin Karlsson ökade på till 3-0.

Oskarshamns fräcka drag gav ingen effekt

Drygt halvvägs in i tredje perioden fick Oskarshamn powerplay. Då bestämde sig tränaren Björn Hellkvist för att ta ut målvakten Christoffer Rifalk. Men det våghalsiga draget gav ingen effekt och bortalaget fick inte in pucken. I stället kunde Leksand stå emot och i slutskedet gjorde Oskar Lang 4-0 i öppen kasse, vilket också blev slutresultatet.

”Dalarna står stilla i två veckor”

I och med dagens seger blir det återigen ett avgörande direktkval till SHL mellan de bittra rivalerna Leksand och Mora. Förra säsongen var det som bekant Mora som drog det längsta strået och knep SHL-platsen.

En som ser fram emot det är Mattias Ritola och han minns det stora intresset från förra årets supermöte.
– Det är fantastiskt, förra året stod Dalarna stilla i två veckor, sa han till C More.

Kvalet till SHL avgörs i bäst av sju matcher. Serien inleds måndagen den 26 mars 19.30 i Jalas Arena i Mora.