Leksand går miste om stora drömvärvningen – därför stoppar SHL-laget alla förhandlingar

Coronapandemin slår hårt mot SHL-klubbarna.
Nu går Leksand miste om drömvärvningen Spencer Abbott.
– Den möjligheten finns inte, säger GM Thomas Johansson till Hockeynews.

SHL-klubbarna drabbas hårt av coronavirusets utbrott och den efterföljande ekonomiska smällen. Där hela 11 av 14 SHL-lag tvingas sänka sin spelarbudget inför kommande säsong.

Leksand drabbat

Leksand är av de drabbade klubbarna.
– Det gäller ju att försöka ta vecka för vecka och se om man kan flytta fram positionerna eller om man måste behålla dem. Det är som i de flesta klubbar i det avseendet, säger Leksands general manager Thomas Johansson till Hockeynews.

Spencer Abbott, Leksand
200303 Leksands Spencer Abbott deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Leksand den 3 mars 2020 i Malmö. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92459

Därför tvingas Leksand sätta stopp för alla värvningar för tillfället. För att prioritera den ekonomiska situationen först och främst.

”Behöver krydda”

Även om klubben skulle behöva förstärka innan säsongen drar igång.
– Vi tittar på och försöker framför allt prioritera backsidan där vi ska lyfta in nån back. Initialt letar vi efter en offensiv back, som kan hjälpa oss både i spelet med pucken och även vara ett bra hot i powerplay. Det är de kvaliteterna vi främst är ute efter, för jag tycker att vi har fler av den andra typen med stabila defensiva pjäser. Vi behöver krydda lite grann med någon som är duktig med pucken, säger GM Johansson till hockeysajten.

Spencer Abbott, Leksand
200229 Leksands Spencer Abbott under ishockeymatchen i SHL mellan Skellefteå och Leksand den 29 februari 2020 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117

Leksand skulle också behöva värva minst en toppforward till för att vara slagkraftiga nog till den nya SHL-säsongen. Men det kan nu dröja en bra bit in på säsongen innan klubben kan värva nya spelare igen, bekräftar Thomas Johansson.

Ingen drömvärvning

Därmed går man miste om drömvärvningen Spencer Abbott också. Kanadensaren spelade på ett artistkontrakt förra säsongen och är inte längre högsta prioritet för Leksand.
– Från vår sida får vi avvakta lite grann. Det finns en skattesituation. Helst av allt vill man att spelarna ska vara med från den 1 augusti eller åtminstone i samband med att serien börjar och den möjligheten besitter inte Spencer just nu, säger klubbens GM i intervjun.

32-årige Abbott gjorde 21 poäng på 33 SHL-matcher förra säsongen. Året innan spelade han för ärkerivalen Mora och gjorde 36 poäng på 42 SHL-matcher. Han har även spelat en säsong för Frölunda innan.

LÄS MER: Tränarikonen Conny Evensson utser sin absoluta favoritspelare i svensk hockey: ”Svår fråga – men…”

Få våra nyhetsbrev!