Legendarerna Foppa och Salmings stenhårda kritik – vill nu flytta på hockey-VM: ”En jävla massa skrot där”

Allt fler röster kräver att hockey-VM flyttas.
Nu kommer kritik från Peter Forsberg och Börje Salming.
– Är det en jävla massa skrot så ska man ju flytta, säger Salming till Aftonbladet.

Det politiska läget i Belarus blir allt mer pressat, och allt mer ifrågasatt runt om i världen. Sedan omvalet av presidenten Aleksandr Lukasjenko så har vittnesmål kommit om flertalet brott mot mänskliga rättigheter, och fredliga demonstranter ska ha misshandlats och fängslats.

Foppas kritik

Diktatorn styr landet med järnhand – men samtidigt vräker kritiken mot såväl honom som landets styre in från stora delar av världen. Tanken är att nationen under 2021 ska arrangera hockey-VM, någonting som kritiserats kraftigt från mäktiga personer inom hockeyn.

Tre Kronor, hockey-VM
180521 Sveriges spelare jublar med pokalen efter finalen i ishockey-VM mellan Sverige och Schweiz den 21 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / 35490

Nu menar även Peter Forsberg att VM bör flyttas.

– Jag följer bara det som står i media. Av det som kommit fram kan det ju inte kännas aktuellt att åka och spela något VM där, rent spontant, säger han till Aftonbladet.

”En jävla massa skrot”

Till samma tidning är även Börje Salming kritisk mot att VM inte flyttats ännu.

– Där måste man ta ett bra beslut. Är det en jävla massa skrot så ska man ju flytta. Finns ju hur många länder som helst där man kan ha ett hockey-VM, säger han.

Börje Salming, Toronto Maple Leafs
170924 Börje Salming efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Djurgården och Hammarby den 24 september 2017 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

Läget kring hockey-VM har nu blivit alltmer spänt då det i veckan kom uppgifter om att nationens hockeyförbundsordförande, Dmitry Baskov, varit delaktig i en dödsmisshandel av en regimkritiker.

– Hoppas att han inte finns kvar då. Har de gjort sig av med allt jävla skit kanske det är helt okej att ha det där. Det är en hockeynation också. Bra om man kan ha VM där ändå, säger Salming.

LÄS MER: Okända detaljen avslöjad – så nära var Foppa att hamna i Detroit Red Wings: ”Hade hårda diskussioner”

Få våra nyhetsbrev!