Landslagsspelarnas öppna kritik mot Johan Garpenlöv efter svenska VM-fiaskot: ”Vi fick ingen förklaring”

Svenskt fiaskot i hockey-VM 2021.
Nu får även förbundskapten Johan Garpenlöv kritik från sina spelare.
– Vi fick ingen förklaring, det var konstigt, säger Adrian Kempe till Radiosporten.

Tre Kronor är utslaget ur hockey-VM 2021 och missar slutspel för första gången någonsin i VM-sammanhang. Ett svenskt praktfiasko fullbordades på måndagskvällen med strafförlusten mot Ryssland.

Kempes kritik

Efter uttåget har de flesta varit tydliga med att chockförlusterna mot Danmark och Belarus förstörde hela turneringen. Men nu riktas även kritik mot förbundskaptenen Johan Garpenlöv för första gången från spelartruppen.

Bröderna Kempe, Tre Kronor
210527 Adrian Kempe and Mario Kempe of Sweden during the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Czech Republic on May 27, 2021 in Riga. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0119

Det är landslagsbröderna Adrian Kempe och Mario Kempe som öppnar upp som sin stora besvikelse under hockey-VM. De är missnöjda med Garpenlövs kommunikation och kan inte förstå varför de splittrades under turneringen.
– Jag tycker att vi spelade bra när vi spelade ihop. Någon av oss gjorde antingen mål eller poäng i varje match. Vi fick liksom ingen förklaring till varför de splittrade på oss, så det var lite konstigt. Det var väl en period (mot Slovakien) som kanske inte var den bästa, men jag tycker inte man behöver flytta runt på namn bara för att man har en period som inte är bra, säger Adrian till Radiosporten.

”Vi kan inte”

Även Mario håller med sin bror.
– Jag blev bortplockad från den kedjan efter första perioden mot Slovakien. Då frågade jag varför och fick till svar att det ”behövdes en förändring”. Det var det enda. Jag kan bara prata för mig själv, men det var ett av mina stoltaste ögonblick, att få spela ihop med Adrian i ett VM. Man spelade på just den energin och jag tycker att vi gjorde det bra, säger han till radiokanalen.

Johan Garpenlöv, Tre Kronor
210527 Johan Garpenlöv, Head coach of Sweden during the 2021 IIHF Ice Hockey World Championship game between Sweden and Czech Republic on May 27, 2021 in Riga. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / kod SH / SH0119

Förbundskaptenen fick sedan bemöta kritiken på tisdagens presskonferens och gav sin egen förklaring.
– Det finns säkert alltid saker man hade kunnat kommunicera bättre under resans gång. Om de (bröderna Kempe) känner så, så känner de så. Vi kan inte ändra på det nu. Vi tycker att vi gjorde det vi behövde göra i den situationen, säger han på pressträffen.

Vad tycker ni om kritiken mot förbundskaptenen? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Johan Garpenlöv erkänner efter stora VM-fiaskot – det saknade han i årets Tre Kronor: ”Hade gärna sett fler…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!