Krisklubbens nya värvning – plockar in bjässen från konkurrenten

AIK Hockey är inne i en djup kris just nu.
Nu kommer nästa krisdrag med ny värvning.
HockeyAllsvenskans jumbolag har nu gjort klart med bjässen Hugo Leufvenius från konkurrenten Karlskrona.

Hittills har säsongen varit en enda lång mardröm för AIK. Man ligger sist i HockeyAllsvenskan och ljuset i tunneln är långt, långt borta.

AIK värvar forward

Nu gör klubben sitt bästa för att försöka lyfta i tabellen. I dag blev det klart att AIK värvar från ligakonkurrenten Karlskrona.

Hugo Leufvenius, AIK
181222 Sweden forward Hugo Leufvenius (14) in action during the U20 ice hockey game between Sweden and Denmark on December 22, 2018 in Chilliwack. Photo: Bob Frid / BILDBYRÅN / Cop 269

Forwarden Hugo Leufvenius har skrivit på för resten av säsongen.
– Hugo är en ung och lovande spelare som har sina rötter i Stockholm. Vi får in en spelare som kommer bidra med både storlek och tyngd i vårt anfallsspel. Det finns en stor utvecklingspotential i honom och vi tror att det kommer göra honom gott att flytta hem igen, säger klubbens sportchef Anders Gozzi till klubbens officiella webbplats.

Öste in poäng i Kanada

20-åringen gjorde två SHL-matcher med Linköping för tre säsonger sedan och har även spelat juniorhockey i Kanada. Där gjorde han imponerande 128 poäng på 134 matcher i OHL och var även aktuell för JVM-spel förra året.

Hugo Leufvenius, AIK
190922 Karlskronas Hugo Leufvenius under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Mora och Karlskrona den 22 september 2019 i Mora. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN / kod DR / COP 173

Leufvenius är en riktig bjässe på 190 cm och 102 kg och ska nu sätta avtryck i AIK för att hjälpa krislaget i botten. Hittills den här säsongen har det blivit 3 poäng på 26 matcher i Karlskrona.

LÄS MER: Mardrömsbeskedet inför JVM – svenske nyckelspelaren missar helt: ”JVM är inte aktuellt”