Knallen: Veteranen bryter kontraktet med SHL-klubben – för att skriva på för HV71: ”Hade gärna haft han kvar”

Ett år återstod på kontraktet.
Nu väljer Nichlas Torp att bryta det – för en flytt till HV71.
– Det är klart att det är en dröm att få representera moderklubben igen, säger veteranen.

Nichlas Torp har precis avslutat sin andra raka säsong med IK Oskarshamn, och med sin erfarenhet så har han varit viktig för att laget ska kunnat hålla sig kvar i den högstaserien. Torp har dessutom uppskattats rejält för sitt hårda spel, och sin uppoffrande spelstil, och för bara någon månad sedan så förlängde han sitt kontrakt ytterligare ett år.

Bryter kontraktet

Men nu kommer ett oväntat besked, att Torp väljer att bryta kontraktet som han alltså skrev på så sent som i mars.

– Nichlas hade en önskan om att bryta sitt kontrakt på grund av familjeskäl och ställde frågan till oss. Vi hade gärna sett en fortsättning för Nichlas i IK Oskarshamn men förstår samtidigt att saker och ting dyker upp i livet som förändrar situationen. Vi har beviljat hans önskan om att få lämna klubben och önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär, säger Oskarshamns sportchef Thomas Fröberg.

201010 Oskarshamns Nichlas Torp deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Oskarshamn den 10 oktober 2020 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Kort därpå kom beskedet att Torp skrivit på för ett nytt lag – nämligen HV71, som nyligen åkte ur SHL och nästa år kommer att spela i Hockeyallsvenskan.

– Vi vet exakt vad vi får av Nichlas. Han är en stark och fysisk back som kommer att ge allt för klubbmärket varje match. Ett föredöme både i inställning till att träna och spela, säger sportchefen Johan Hult.

Återvänder till moderklubben

Nichlas Torp har HV71 som moderklubb och fick sin hockeyuppfostran av klubben. Det var även där han slog igenom i SHL i början av 10-talet.

– Det är klart att det är en dröm att få representera moderklubben igen och få chansen att spela i den fina blå tröjan. Att komma hem och vara en del av HV71 och Jönköping är något jag ser fram enormt mycket emot, säger Torp.

210105 Oskarshamns Nichlas Torp jublar efter 4-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Oskarshamn och Brynäs den 5 januari 2021 i Oskarshamn. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Nichlas Torp har under karriären även hunnit representera Timrå, Modo och Leksand i SHL, men han har även gjort två sejourer i Tyskland. Den gångna säsongen har den defensivt skicklige backen stått för fem poäng på 49 spelade matcher i SHL. Nu blir han HV71:s tredje värvning sedan nedflyttningen till Hockeyallsvenskan, då man tidigare i veckan gjort klart med Måns Lindbäck och Jonathan Wikström.

LÄS MER: Jättebomben: Svenske NHL-stjärnan nära flytt till HV71 – har vunnit Stanley Cup tre gånger(!)

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!