Jättebomben: Svenske NHL-stjärnan nära flytt till HV71 – har vunnit Stanley Cup tre gånger(!)

Snacka om enorm transferbomb som är på gång.
HV71 är nära att lyckas locka den trefaldige Stanley Cup-vinnaren Niklas Hjalmarsson till HockeyAllsvenskan.
– Niklas Hjalmarsson i HV71 skulle vara fantastiskt på alla sätt och vis, säger sportchefen Johan Hult till Sportbladet.

Han har gjort över 800 NHL-matcher under hela 14 säsonger i Nordamerika. Men framförallt har Niklas Hjalmarsson vunnit Stanley Cup tre gånger med Chicago Blackhawks, det är en oerhört imponerande bedrift som få andra svenskar i NHL-historien lyckats med.

Lämna NHL?

2017 lämnade han Chicago och flyttade vidare till Arizona Coyotes där svenske NHL-stjärnan spenderat de senaste fyra säsongerna. Men nu kan årets övergång inom svensk hockey vara på väg att hända.

Niklas Hjalmarsson, hockey
160925 Sveriges Niklas Hjalmarsson inför semifinalen i World Cup of Hockey mellan Europa och Sverige den 25 september 2016 i Toronto. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87339

När 33-åringen överväger att flytta hem till Sverige igen och skriva på för HV71 i HockeyAllsvenskan, avslöjar Sportbladet. Snacka om osannolik värvning att en av Sveriges mest meriterade backar för tillfället går från NHL till HockeyAllsvenskan.

Nära HV71

Hjalmarssons kontrakt med Coyotes går ut efter nuvarande säsong och det är inte många matcher kvar då det redan står klart att Arizona missar Stanley Cup-slutspelet i år. Nu kan det alltså bli spel i Sverige igen för första gången på 14 år för Eksjösonen.

Niklas Hjalmarsson, hockey
150615 Chicago Blackhawks defenseman Niklas Hjalmarsson (4) skates with the Stanley cup after the Chicago Blackhawks defeated the Tampa Bay Lightning in the NHL Stanley Cup playoffs Final 6 on June 15, 2015 in Chicago. Foto: Andrew Nelles / BILDBYRÅN / Cop 184 – SWEDEN ONLY

HV71 drömmer så klart om att storvärvningen ska bli verklighet.
– Vi vet att en Niklas Hjalmarsson i HV71 skulle vara fantastiskt på alla sätt och vis. Inte bara på isen utan som ledare på flera plan. En fin kille som står med fötterna på jorden och är ödmjuk. Jag har fått frågan, några gånger, om vem som är min drömvärvning och jag brukar svara att det är Niklas Hjalmarsson, säger sportchefen Johan Hult till kvällstidningen.
– Vi har träffat Niklas när han är hemma på somrarna och han har inte stängt dörren till HV71. Däremot vill Niklas inte vara här för att ”bara vara” i HV. Om Niklas ska spela i HV så ska han kunna prestera och ha möjlighet att göra sitt bästa.

1 OS-silver

Det enda som kan stoppa en flytt hem till Sverige och spel i HV71 är om någon annan NHL-klubb lägger fram ett erbjudande som inte går att tacka nej till. Annars har familjen Hjalmarsson sedan några år tillbaka börjat förbereda en återkomst till Jönköping och renoverar ett hus i närheten av Kinnarps Arena.
– Jag kommer ta kontakt med honom på ett eller annat sätt. Men han ska få tid och landa samt känna efter lite. Vi kommer inte jaga fram det här, säger Hult. 

Niklas Hjalmarsson var en del av det så framgångsrika Chicago Blackhawks som vann Stanley Cup hela tre gånger under åren 2010-15. Svensken var extremt omtyckt i Chicago och gjorde 10 NHL-säsonger för Blackhawks.

Han har dessutom tagit ett OS-silver med Tre Kronor 2014 och representerat HV71 i 55 SHL-matcher under åren 2004-07. Nu kan cirkeln slutas med en återkomst till Jönköping igen.

Gillar du den här jätteryktet? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Smaskiga ryktet: HV71 vill få till prestigevärvningen efter SHL-nedflyttningen – bekräftar: ”Jag är sugen”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!