Knallen: SHL-legendaren återvänder till Färjestad – kliver in i båset tillsammans med FBK-ikonens son

För drygt tre år sedan meddelade Ole-Kristian Tollefsen att hockeykarriären är över.
Nu återvänder norrmannen tillbaka till gamla jaktmarker.
Tollefsen är klar för en återkomst till Färjestad och kliver in i båset.

Efter en längre tids kamp mot hjärnskakningar valde Ole-Kristian Tollefsen att lägga skridskorna på hyllan 2018. Då hade han inte heller spelat en hockeymatch på nästan ett år.

Klar för FBK

Därmed tog en karriär på 163 NHL-matcher med Columbus Blue Jackets och Philadelphia Flyers och 319 SHL-matcher med Färjestad och Modo slut. Den sista klubben i hockeykarriären blev just Färjestad BK och han blev omåttligt populär i Värmland.

Ole-Kristian Tollefsen, Färjetad
170121 Färjestads Ole-Kristian Tollefsen under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Färjestad den 21 januari 2017 i Luleå. Foto: Peter Skaugvold / BILDBYRÅN / Cop 116

Tollefsen var även omtyckt lagkapten under flera säsonger i FBK. Nu blir det en kär återkomst för norrmannen som återvänder till Karlstad fyra år efter sin sista match.

Loobs grabb

Färjestad offentliggör i ett pressmeddelande att 37-åringen är klar som ny assisterande tränare för klubbens J20-lag. Enligt beskedet kommer Tollefsen kliva in i båset tillsammans med förre SHL-spelaren Mikael Johansson och Henrik Loob.

Ole-Kristian Tollefsen, Färjetad
181124 Färjestads före detta spelare Ole-Kristian Tollefsen hyllas inför ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Frölunda den 24 november 2018 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Japp, ni hörde rätt! FBK-ikonen Håkan Loobs son är klar som huvudtränare för klubbens J20-lag.
– Med de här förändringarna är jag övertygad om att vi tar viktiga kliv på resan att utbilda fler människor och ishockeyspelare inom Färjestad BK, säger Albin Tyllgren, chef för ungdomsakademin, i pressmeddelandet.

Ole-Kristian Tollefsen spelade sammanlagt 256 matcher i FBK-tröjan och nådde som bäst en SM-final under den tiden.

Vad tycker du om den här övergången? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Stora irritationen efter chockövergången – nyförvärvet lämnar efter bara två veckor: ”Står i en hög med skit”

Få våra nyhetsbrev!