Stora irritationen efter chockövergången – nyförvärvet lämnar efter bara två veckor: ”Står i en hög med skit”

Julius Bergman skrev på Björklöven för två veckor sedan.
Nu lämnar nyförvärvet klubben rekordtidigt och flyttar till SHL.
– Det känns som att man står i en hög med skit nu, säger en irriterad sportchef i Per Kenttä till Hockeynews.se.

Det var för två veckor sedan som Julius Bergman, tidigare Frölunda, bröt kontraktet med finska Pelicans och återvände till Sverige igen. 25-åringen skrev istället på ett tvåårskontrakt med allsvenska topplaget Björklöven.

Klar för SHL

Men i dag kom den stora vändningen när Björklöven meddelade att nyförvärvet Bergman lämnar klubben efter bara två veckor. Kort efter kom beskedet att backen skrivit på för SHL-laget Brynäs istället.

Julius Bergman, Frölunda
200303 Frölundas Julius Bergman under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Skellefteå 3 mars 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Nu är Björklövens sportchef Per Kenttä djupt besviken och även rejält irriterad efter chockövergången.
– Det känns som att man står i en hög med skit nu, men det är bara att kavla upp ärmarna och ta sig ur det. Självklart är det ingenting vi hade räknat med. Vi hade sett fram emot att ha Julius i laguppställningen, men nu blir det inte så, säger han till Hockeynews.se.

Kenttäs kritik

Kenttä kan heller inte förstå hur det kan vara möjligt för SHL-lag att plocka en tilltänkt nyckelspelare så här nära inpå den nya säsongen.
– I grund och botten är det bra att det finns ett avtal som gör att det kommer pengar ner i systemet. Hade vi gått tillbaka till det gamla systemet så hade de allsvenska klubbarna gått lottlösa. Däremot finns det delar som man kan justera, som datum och så vidare. Avtalet kom inte till för att man ska få ersätta spelare i slutet av juni, säger han i intervjun.

Julius Bergman, Frölunda
200303 Frölundas Julius Bergman under värmningen innan ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Skellefteå 3 mars 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Nu tvingas Björklöven ge sig ut på marknaden och leta en fullgod ersättare till Bergman på backsidan. Men så sent in i transfermarknaden så kan det bli tufft för ett lag i HockeyAllsvenskan.
– Jag vet inte just nu. Vi får ut och sondera terrängen igen och får kolla vitt och brett, säger sportchefen till hockeysajten.
– Den svenska marknaden är väldigt skral. Däremot finns det en uppsjö av spelare över pölen och spelare kommer att finnas. Vi får slå våra kloka huvuden ihop och titta på hur vi ska ersätta honom.

Vunnit CHL

Julius Bergman har tidigare gjort 43 matcher i SHL för Frölunda och sex poäng. Det har även blivit 23 matcher i HockeyAllsvenskan för Karlskrona.

Senaste säsongen gjorde svenske backen 57 matcher och 12 poäng för Pelicans i finska högstaligan. På meritlistan har han vunnit en CHL-titel med Frölunda.

Vad tycker du om övergången? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Hela Nordamerika tokgarvar nu åt Robin Lehner – och syrliga svaret på presskonferensen efter jättevinsten

Få våra nyhetsbrev!