Knallen: SHL-klubben dumpar stortalangen – lämnar laget omedelbart efter bara tre månader

Dominik Bokk får lämna Djurgården med omedelbar verkan.
Stortalangen dumpas efter bara tre månader i SHL-laget.
– Han är en skicklig hockeyspelare som tyvärr inte lyckas i vår omgivning, säger sportchefen Joakim Eriksson i ett uttalande.

Den här säsongen har Dominik Bokk varit utlånad från NHL-laget Carolina Hurricanes till Djurgården. Det har resulterat i bara två mål och en assist på 20 SHL-matcher.

Lämnar Dif

Inte tillräckligt bra för Djurgården som nu väljer att dumpa 20-åringen. Det innebär att Bokk får lämna SHL med omedelbar verkan efter bara tre månader hos Dif.
– Dominik är en skicklig hockeyspelare som tyvärr inte lyckas i vår omgivning, men vi tackar honom för dessa tre månader i Djurgården och önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson i ett uttalande.

Dominik Bokk, Djurgården
210104 Djurgårdens Dominik Bokk deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Djurgården den 4 januari 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0029

Tyske talangen har varit petad flera gånger under säsongen och framförallt utanför laget i de två senaste matcherna. Därför väljer man att bryta med Bokk i nuläget.
– Inom kort förväntas såväl Alexander Holtz och William Eklund vara tillbaka och därmed blir vi 16 forwards i vår grovtrupp. Då konkurrensen i vårt lag bland högerforwards (Rhett Rakhshani, Niclas Bergfors, Alexander Holtz och Linus Andersson) är tuff så kommer inte speltiden att bli i den omfattningen som Dominik behöver för att vara lyckosam i sitt spel. Därför har vi tillsammans med Dominik Bokk och Carolina Hurricanes kommit överens om att avsluta vårt lån av Dominik med omedelbar verkan, säger sportchefen Eriksson i pressmeddelandet.

Blev nollade

Dominik Bokk har tidigare representerat Växjö och Rögle i SHL och återvände till Sverige den 16 oktober när han skrev på för Djurgården. Tanken var då att han skulle spela i Djurgården hela säsongen, men så blir inte fallet och det återstår att se var 20-åringen hamnar härnäst.

Dominik Bokk, Djurgården
201203 Djurgårdens Dominik Bokk under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Djurgården den 3 december 2020 i Jönköping. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0086

På torsdagskvällen blev Djurgården nollade hemma på Hovet och åkte på sin femte raka förlust när Örebro vann med 2-0. 08-laget ligger just nu på en nionde plats i SHL med 36 inspelade poäng.

LÄS MER: Avgörande detaljen som gör att SHL-poängkungen kan lämna Leksand – trots kontrakt: ”Det stämmer”

Få våra nyhetsbrev!