Knallen: SHL-klubben dumpar stortalangen – lämnar laget omedelbart efter bara tre månader

Dominik Bokk får lämna Djurgården med omedelbar verkan.
Stortalangen dumpas efter bara tre månader i SHL-laget.
– Han är en skicklig hockeyspelare som tyvärr inte lyckas i vår omgivning, säger sportchefen Joakim Eriksson i ett uttalande.

Den här säsongen har Dominik Bokk varit utlånad från NHL-laget Carolina Hurricanes till Djurgården. Det har resulterat i bara två mål och en assist på 20 SHL-matcher.

Lämnar Dif

Inte tillräckligt bra för Djurgården som nu väljer att dumpa 20-åringen. Det innebär att Bokk får lämna SHL med omedelbar verkan efter bara tre månader hos Dif.
– Dominik är en skicklig hockeyspelare som tyvärr inte lyckas i vår omgivning, men vi tackar honom för dessa tre månader i Djurgården och önskar honom lycka till i sin fortsatta karriär, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson i ett uttalande.

Dominik Bokk, Djurgården
210104 Djurgårdens Dominik Bokk deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Djurgården den 4 januari 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0029

Tyske talangen har varit petad flera gånger under säsongen och framförallt utanför laget i de två senaste matcherna. Därför väljer man att bryta med Bokk i nuläget.
– Inom kort förväntas såväl Alexander Holtz och William Eklund vara tillbaka och därmed blir vi 16 forwards i vår grovtrupp. Då konkurrensen i vårt lag bland högerforwards (Rhett Rakhshani, Niclas Bergfors, Alexander Holtz och Linus Andersson) är tuff så kommer inte speltiden att bli i den omfattningen som Dominik behöver för att vara lyckosam i sitt spel. Därför har vi tillsammans med Dominik Bokk och Carolina Hurricanes kommit överens om att avsluta vårt lån av Dominik med omedelbar verkan, säger sportchefen Eriksson i pressmeddelandet.

Blev nollade

Dominik Bokk har tidigare representerat Växjö och Rögle i SHL och återvände till Sverige den 16 oktober när han skrev på för Djurgården. Tanken var då att han skulle spela i Djurgården hela säsongen, men så blir inte fallet och det återstår att se var 20-åringen hamnar härnäst.

Dominik Bokk, Djurgården
201203 Djurgårdens Dominik Bokk under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Djurgården den 3 december 2020 i Jönköping. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0086

På torsdagskvällen blev Djurgården nollade hemma på Hovet och åkte på sin femte raka förlust när Örebro vann med 2-0. 08-laget ligger just nu på en nionde plats i SHL med 36 inspelade poäng.

LÄS MER: Avgörande detaljen som gör att SHL-poängkungen kan lämna Leksand – trots kontrakt: ”Det stämmer”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!