Avgörande detaljen som gör att SHL-poängkungen kan lämna Leksand – trots kontrakt: ”Det stämmer”

Han har gjort storsuccé den här säsongen.
Men till nästa säsong kan Marek Hrivik vara förlorad för Leksand – trots över ett år kvar på kontraktet.
– Vi får se vad som händer efter säsongen, säger han till HockeyNews.

Årets säsong har varit en fullständig storsuccé för poängkungen Marek Hrivik. I tisdags blev det två nya poäng mot Rögle och nu är slovaken uppe i imponerande 32 poäng på 25 matcher i SHL.

Hriviks succé

Med den noteringen har han hela ligans bästa poängsnitt och succén har väckt stort intresse för 29-åringen. Och nu kan han vara förlorad för Leksand till nästa säsong, trots att Hrivik har kontrakt även över kommande säsong.

Marek Hrivik, Leksand
201201 Leksands Marek Hrivík under ishockeymatchen i SHL mellan Djurgården och Leksand den 1 december 2020 i Stockholm. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0083

Poängstarke centern jagas av flera utländska klubbar och det finns en avgörande detalj i kontraktet. Han själv bekräftar att han har en out-klausul inskriven.
– Just nu spelar jag för Leksand och det är vad jag lägger mitt fokus på. Vi får se vad som händer efter säsongen, säger stjärnan till HockeyNews.
– Jag har en out i avtalet ja, det stämmer.

”Långt kvar”

Hrivik rivstartade SHL-säsongen genom att ösa in poäng direkt från början. Men i december drabbades slovaken av covid-19 och fick det tuffare att leverera.

Marek Hrivik, Leksand
210109 Leksands Carter Camper, Marek Hrivik och Carter Ashton jublar efter 0-1 under ishockeymatchen i SHL mellan Malmö Redhawks och Leksand den 9 januari 2021 i Malmö. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0087

Först nu har han börjat få till storformen igen och frågan är om det här är hans allra bästa säsong i karriären.
– Det är svårt att säga. Det är så många gånger under din karriär som du känner dig bra, även om du inte producerar. Jag känner att jag har spelat väldigt bra efter jul, även om jag inte producerat i samma takt som förut. Efter covid-19 har jag bara försökt hitta styrkan i benen och kroppen och nu känns det mycket bättre. Säsongen är lång, det är bara i mitten av säsongen nu och det är lång tid kvar. Det gäller att fortsätta hålla nivån uppe, säger han till hockeysajten. 

Med en glödhet Marek Hrivik i laget har Leksand klättrat i SHL-tabellen och parkerar just nu på den sjätte och sista direktplatsen till slutspelet. I kväll spelar dalmasarna mot SHL-jumbon Linköping på bortaplan.

LÄS MER: Robin Figrens helsköna passning – efter Joakim Lundells jättegåva till LHC: ”Han står väl i båset snart”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!