Knallen: Omtyckte tv-profilen nära SHL-succélaget – uppges aktuell för toppjobb: ”Vore väldigt inspirerande”

Han är en omtyckt expert i Viasat.
Nu är Erik Granqvist aktuell för jobb i SHL.
– Det vore väldigt inspirerande, säger han.

Erik Granqvist började på Viasat redan 2014 och har sedan dess blivit en av Sveriges mest omtyckta hockeyexperter. Han är fortfarande en given del i Viasats hockeysatsning, och är självskriven oavsett om det vankas NHL eller hockey-VM.

Aktuell för jobbet

Granqvist har gjort sig känd för att pedagogiskt och tydligt illustrera för tv-tittarna vad som sker på isen, och han är inte rädd att slänga på sig målvaktsutrustningen för att visa vad han menar. Innan tv-jobbet så har Granqvist mångårig erfarenhet som just målvaktstränare, i bland annat Färjestad och även med jobb i Tre Kronor.

180509 Programledare Niklas Jihde och experterna Håkan Södergren och Erik Granqvist i Viasats studio inför ishockeymatchen mellan Sverige och Österrike under ishockey-VM den 9 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Nu kan han återvända till SHL – men till succélaget Rögle. I går stod det klart att lagets målvaktstränare Magnus ”Volle” Wennström lämnar för KHL – och enligt Kvällsposten är Granqvist aktuell som ersättare.

– Det vore väldigt inspirerande att coacha Rifalk och Clang som är extremt begåvade målvakter och väldigt ambitiösa killar och bygga vidare på det förnämliga jobb som ”Volle” har gjort, säger Granqvist till tidningen.

”Gillar verkligen det”

Erik Granqvist bor i Ängelholm och har redan en roll inom Rögles organisation.

– Jag är med i Rögles målvaktsgrupp för ungdomslagen och gillar verkligen den dagliga verksamheten i hela klubben där alla är med och driver klubben uppåt och framåt i en passionerad och positiv anda, säger han.

171003 Viasats Erik Granqvist during the CHL game between HV71 and Ocelari Trinec on October 3, 2017 in Jönköping. Photo: Stefan Lantz / BILDBYRÅN

Erik Granqvist har dock ett långt kontrakt med Viasat, och det behöver han kombinera med Rögle-jobbet, om det skulle bli aktuellt.

– För att det ska bli aktuellt med a-laget behöver vi i så fall hitta en lösning där det går att kombinera med mina tv-uppdrag på Viaplay, säger han.

LÄS MER: När SHL-ikonen plötsligt stod öga mot öga med Wayne Gretzky – och fick ångest för livet: ”Ångrar det mest”

Få våra nyhetsbrev!