Knallen: Guldtränaren tar över HV71 – har vunnit hela 5 SM-guld: "En av de mest rutinerade"

Knallen: Guldtränaren tar över HV71 – har vunnit hela 5 SM-guld: ”En av de mest rutinerade”

Nu är det klart vem som tar över HV71.
Det blir guldtränaren Tommy Samuelsson som ska leda klubben tillbaka till SHL igen.
”Jag känner en enorm stolthet att få komma till HV71”, säger han i sin första intervju.

HV71 tvingas börja om i HockeyAllsvenskan efter att ha förlorat kvalspelet mot Brynäs. Efter fiaskosäsongen lämnade huvudtränaren Stephan ”Lillis” Lundh jobbet och sedan dess har HV letat efter mannen som ska föra klubben tillbaka till SHL igen.

Tar över HV71

I dag tog den jakten slut när man presenterade sin nya huvudtränare för kommande säsong. Och det blir ett riktigt respekterat namn som kliver in i båset.

Tommy Samuelsson, SHL
200227 Skellefteås tränare Tommy Samuelsson under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Skellefteå den 27 februari 2020 i Gävle. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

På fredagen offentliggjorde HV71 att Tommy Samuelsson tar över som ny tränare för laget. Han har närmast varit assisterande tränare bakom Rikard Grönborg i schweiziska storklubben Zürich.
– Tommy Samuelsson är en av de mest rutinerade tränarna vi har i svensk hockey i dag. Han har erfarenhet på många nivåer, då han både vunnit SM-guld som tränare och spelat upp lag från hockeyallsvenskan till SHL. Tommy Samuelsson har ett stort driv och är en genuin hockeymänniska, säger sportchefen Johan Hult i ett pressmeddelande.

Hela 5 SM-guld

HV71 och Samuelsson har kommit överens om ett tvåårskontrakt med option för ytterligare en säsong.
– Jag har varit här många gånger som motståndare och alltid mottagits väl och med respekt. Vi har ett stort jobb framför oss med en utmaning jag ser fram emot. Trots det tuffa slutet för klubben är jag imponerad av hur snabbt organisationen jobbat trots att man är i ett slags sorgearbete. Det är också otroligt att se den uppbackning klubben får från fans och sponsorer, säger Tommy Samuelsson i sin första intervju som HV-tränare.

Tommy Samuelsson, SHL
150210 Färjestads huvudtränare Tommy Samuelsson är glad under ishockeymatchen i SHL mellan Leksand och Färjestad den 10 februari 2015 i Leksand. Foto: Simon Hastegård / BILDBYRÅN / Cop 115

Det är en mycket välmeriterad tränare som Jönköpingslaget får in då 61-åringen vunnit 3 SM-guld som spelare och 2 SM-guld som tränare under åren. 2006 var han också assisterande tränare i Tre Kronor som vann VM-guld.

Samma år ledde han Skellefteå AIK upp från HockeyAllsvenskan till SHL och bara tre år senare utsågs han till ”Årets coach” i svensk hockey 2009. Nu får han den tuffa uppgiften att bygga upp ett helt nytt HV71.

Är det här rätt tränare för HV71? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: NHL-svenskens första fajt i karriären efter hela 900(!) matcher – kastar handskarna mot ärkebusen i natt

Få våra nyhetsbrev!