Knallen: Färjestad sparkar nu Peter Jakobsson – och ersätter med klubblegendaren(!): ”Jag är tacksam”

Peter Jakobsson får lämna sin roll som general manager i Färjestad.
Ersätter gör klubblegendaren Rickard Wallin, som blir ny sportdirektör.
– Jag är tacksam över förtroendet, säger han.

Färjestad har gjort en supersatsning inför den här säsongen och tagit in flera hemvändare och välmeriterade namn. Bland annat så har Joakim Nygård och Jacob de la Rose hämtats in från NHL, och inför säsongen så nämndes man som den givna guldfavoriten av en samlad expertkår.

Sparkar Peter Jakobsson

Men starten på säsongen har inte alls infriat förväntningarna, och laget har varit rejält ifrågasatt och sågat. Tränaren Johan Pennerborn har fått sin beskärda del av kritiken, men han sitter än så länge kvar på sin post. Men nu väljer klubben att göra förändringar på ledarsidan – men när det kommer till general manager.

210403 Färjestads General Manager Peter Jakobsson under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Färjestad den 3 april 2021 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Peter Jakobsson, som haft jobbet sedan 2017, får nu lämna.

– Peter är en bra människa och han har gjort ett jättejobb under sina år hos oss. För det vill vi säga ett stort tack och önska honom all lycka i framtiden, säger vd:n Stefan Larsson.

Klubbikonen ersätter

Att Färjestad väljer att göra förändringar är inte förvånande, med tanke på den tunga starten, men betydligt mer överraskande är det kanske att man väljer att ta in klubblegendaren Rickard Wallin som ersättare. Han har sedan tidigare en styrelseroll i klubb, och har varit aktiv i ungdomslag, men tar nu över rollen som sportdirektör.

– Rickard Wallin kommer att ha det övergripande sportsliga ansvaret för Färjestad, ingå i föreningens ledningsgrupp samt i funktionen rapportera till styrelsen i sportsliga frågor och tillträder som sagt per omgående. Rickard Wallin kommer naturligt nog att i det korta perspektivet ha fokus på den innevarande säsongen, men också på det framtida bygget och utvecklingen av föreningens sportsliga verksamhet över tid, säger Stefan Larsson.

180512 Viasats expertkommentator Rickard Wallin inför ishockeymatchen mellan Slovakien och Sverige under ishockey-VM den 12 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Rickard Wallin har under de senaste åren varit expert i Viasat/Viaplay, men tar nu paus från den tjänsten, enligt kollegan Niklas Jihde. Rickard Wallin gjorde över 500 matcher för klubben som spelare.

– Rickard har väl i egentlig mening aldrig varit utanför föreningen men vi önskar Rickard varmt välkommen till föreningen i rollen som Sportdirektör. Han har tillfört sportslig höjd i styrelsen och det känns naturligt att han nu axlar det här operativa ansvaret i organisationen, säger klubbens ordförande Lars Appelqvist.

LÄS MER: Rikard Grönborgs hårda svar – slår tillbaka efter stora kritiken mot Tre Kronor: ”Det fungerar inte så längre”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!