Klart: SVT tvingas sälja – till konkurrenten: "Hockey-VM kommer hem"

Klart: SVT tvingas sälja – till konkurrenten: ”Hockey-VM kommer hem”

SVT tvingas sälja ut kommande hockey-VM.
Nu står det klart att SVT och TV3 kommer att dela på de sex kommande mästerskapen.
– Hockey-VM kommer hem, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt.

I helgen vann Tre Kronor sitt 10:e VM-guld. I samband med finalen mot Kanada visade även TV4 sin allra sista VM-match på ett bra tag. För nu tar SVT över. Men de blir inte helt ensamma om det.

För SVT har tvingats till en krislösning och måste sälja ut delar av hockey-VM. In kliver då MTG och TV3. I dag står det klart att SVT och TV3 delar på de sex kommande världsmästerskapen i hockey.

TV3 kommer att sända 2018, 2020 och 2022 medan SVT sänder 2019, 2021 och 2023.
– För oss känns det verkligen som att hockey-VM kommer hem. Vi visade 23 raka mästerskap och är otroligt glada över att välkomna tillbaka en så älskvärd turnering med en så stark tradition i såväl det svenska folkhemmet som i vårt eget mediahus, säger MTG:s sportchef Per Nunstedt i ett pressmeddelande.
– Vi ser fram emot att jobba tillsammans med SVT i vår gemensamma VM-satsning. De har en stark tradition av att göra hockey och har en kunnig och engagerad redaktion. Vi har samarbetat kring flera mästerskap genom åren, bland annat under flera JVM-turneringar i hockey.

Även SVT är väldigt nöjda över lösningen att dela hockey-VM med TV3.
– SVT har goda erfarenheter av att dela sporträttigheter med andra aktörer, vilket vi gjort med bland annat fotbolls-VM. Därför är jag väldigt glad över den här lösningen. I ett läge med skenande kostnader för sporträttigheter är detta ett bra sätt för oss att kunna erbjuda vår publik de mest attraktiva evenemangen, samtidigt som vi tar ansvar för helheten i SVT:s utbud, säger kanalens programdirektör Jan Helin i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Henrik Lundqvists mäktiga hälsning till svenska fansen efter VM-guldet.