KLART! Supertalangen presenterad av SHL-klubben: ”En av de mest lovande”

.

Han väntas gå som förste svensk i sommarens NHL-draft. 
Nu lämnar supertalangen Philip Broberg AIK för Skellefteå AIK.
– Det ska bli jäkligt skoj att dra i gång säsongen i Skellefteå, säger han till klubbens hemsida.

Framtiden ser onekligen ljus ut för svensk hockey, vilket inte minst visar sig i Småkronornas guld i U18-VM tidigare i våras. En av de mest framstående spelarna i succélaget var 17-årige Philip Broberg – som nu får chansen på högsta nivå i Sverige.

Klart: Philip Broberg till SHL

Den 17-årige backtalangen var ett av de stora utropstecknen i Allsvenskan förra säsongen. Han var ordinarie i serieettan AIK och kallades dessutom in till JVM-laget.

Photo: Johan Löf / BILDBYRÅN

Nu står det klart att han lämnar AIK. 17-åringen presenterades i dag som Skellefteå AIK:s senaste värvning.
– Det känns som en riktigt bra möjlighet! Det är ju en klubb som varit bra på att driva unga backar och spelare framåt i sina hockeykarriärer tidigare så jag hoppas kunna vara en av dessa i framtiden. Jag är jätteglad att de ville ha mig, säger Broberg till klubbens hemsida.

”En av de mest lovande”

Det råder ingen tvekan om att Broberg är en stor talang. Han väntas gå som förste svensk i sommarens draft och den kanadensiska TV-kanalen TSN rankar honom så högt som åtta.

FOTO: BILDBYRÅN

Skellefteå har höga förväntningar på sin nya talang.
– Det känns jättekul att få in Philip som är en av de mest lovande unga spelarna vi har i Sverige. Han är en väldigt seriös kille som sticker ut med sin fantastiska skridskoåkning och gillar att följa med upp i det offensiva spelet. Detta tror vi han kan fortsätta förbättra och utnyttja hos oss så det ska bli oerhört intressant att följa hans utveckling här i Skellefteå AIK, säger Skellefteås GM Erik Forssell till klubbens hemsida.

LÄS MER: Efter bomben – han blir Frölundas nya tränare!

Klart: Leksand värvar poängstark forward – återvänder efter spel utomlands