KLART! Storvärvningen presenterad av SHL-klubben – överens med NHL-meriterade backen

.

I dag blev det helt officiellt!
Färjestad presenterar i dag en riktig stjärnvärvning.
NHL- och KHL-meriterade backen Jonathon Blum är klar för tvåårskontrakt i FBK.

Jonathon Blum kommer närmast från spel i KHL och senaste säsongen i Dinamo Minsk. Men nu lämnar han Ryssland och KHL för flytt till Sverige och SHL.

SHL-klubbens storvärvning

Färjestad presenterar i dag stjärnvärvningen på sin officiella webbplats. Och välkomnar 30-årige Blum till FBK.
– Jag har hört mycket bra saker om den svenska ligan. Jag har två kompisar (Ryan Lasch och Rhett Rhakshani) som spelar i SHL och de har berättat att det är en mycket bra liga och att Sverige är ett fantastiskt land att spela hockey i. De har dessutom visat upp medaljer de har vunnit vilket inspirerar, säger nyförvärvet i sitt första uttalande.

Jonathon Blum, Färjestad
Bildkälla: Youtube/JRReed

Den amerikanske backen är ett mycket meriterat nyförvärv som nu kommer till SHL. Blum har gjort hela 179 matcher och 83 poäng under sin tid i KHL och har dessutom gott om rutin från Nordamerika också.

Gjort 110 NHL-matcher

Med hela 110 NHL-matcher för Nashville Predators och Minnesota Wild har han spelat på den allra högsta nivån. Dessutom har 30-årige Blum gjort så mycket som 335 matcher i AHL och 179 poäng på dessa.

Adam Werner, Färjestad
190403 Färjestads målvakt Markus Svensson och målvakt Adam Werner jublar efter vinsten i kvartsfinal 7 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och HV71 den 3 april 2019 i Karlstad.
Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Där finns även en handfull landskamper för USA på meritlistan. Men nu väntar alltså spel i Färjestad och nyförvärvet ansluter till sitt nya lag i slutet av juli.
– Jag har hört mycket bra om klubben och staden. Efter åren i Ryssland, som ibland är just så där som man tror att de ska vara, känns det skönt att få ta familjen till ett ställe där vi kan uppleva hockeysäsongen tillsammans som en familj. Det känner jag att vi kommer att får göra nu. Vi vill också att våra två grabbar ska få växa upp i en bra miljö och där har jag inte hört annat än gott om Karlstad. Samtidigt ville jag gå till en klubb som är i toppskiktet och som har ambition att gå hela vägen. Jag har mycket att bidra med för att vi ska göra det, säger han till klubbens webbplats.

Blum har skrivit på ett tvåårskontrakt och i Färjestad ser man fram emot sitt uppskrivna nyförvärv.
– En spelskicklig back som kan klocka mycket istid. Han är bra med klubban och han gör stadigt med poäng, kort och gott. Vi har sett honom spela och gillar det vi sett av honom, säger klubbens general manager Peter Jakobsson i pressmeddelandet.

Färjestads lagbygge 2019/2020

Målvakter:
Markus Svensson
Arvid Holm

Backar:
Johan Ivarsson
Jens Westin
Linus Arnesson
Lucas Ekeståhl Jonsson
Albert Johansson
Sebastian Erixon
Jonathon Blum

Forwards:
Carl Jakobsson
Linus Johansson
Michael Lindqvist
Marcus Nilsson
Jesper Olofsson
Axel Ottosson
Gustav Rydahl
Johan Ryno
Daniel Viksten
Per Åslund
Victor Ejdsell
Martin Johansson
Oskar Bäck
Ville Leskinen

LÄS MER: Nu har NHL-storstjärnan gjort sitt val – skriver långtidskontrakt med svensklaget!

Läckta uppgifter i natt: Här är Mats Zuccarellos nya NHL-lag – femårskontrakt klart!