Klart: Stortalangen lämnar SHL-klubben – och flyttar till konkurrenten: ”Mycket spännande spelare”

Han har varit rejält eftertraktad under våren.
Nu har förre JVM-forwarden Olle Lycksell gjort sitt val.
20-åringen lämnar Linköping för spel i Färjestad, övergången har bekräftats i dag.

Redan i februari kom det uppgifter på att Linköpings unge forward jagades av flera SHL-klubbar. Två av lagen som var intresserade av Olle Lycksell var Malmö och Färjestad.

Lämnar för SHL-rival

20-åringen, som är draftad av Philadelphia Flyers, satt också på ett utgående kontrakt hos LHC. Och därmed har jakten varit igång under våren.

Olle Lycksell, Linköping
200303 Linköpings Olle Lycksell under ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Djurgården den 3 mars 2020 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Cop 102

Nu står det klar att förre JVM-spelaren har valt ny klubb. Toppklubben Färjestad BK presenterar i dag Lycksell som sitt allra senaste nyförvärv.
– Jag vill fortsätta att ta steg i min utveckling och det ska bli riktigt kul och spännande att få göra det i Färjestad. Nytt lag, ny stad. Allt blir nytt och det är ett steg i livet som jag kände att jag ville ta nu. Rent hockeymässigt vet jag att jag kommer till ett lag som varje år vill vara med och tampas om guldet, det är ett offensivt målinriktat lag som man gärna vill spela i och att vara en del av, säger han till klubbens webbplats.

”Mycket spännande”

Stortalangen har skrivit på ett tvåårskontrakt med FBK och väntas flytta till Karlstad om någon vecka, meddelar SHL-klubben.
– En mycket spännande och intressant offensiv spelare med bra teknik och ett bra spelsinne. Han gjorde 21 poäng förra säsongen och vi ser väl att han ska kunna ta det ytterligare steg hos oss. Olle är en powerplayspelare och vi är väldigt glada att unga spelare som vill utvecklas väljer att komma till Färjestad. Det är ett gott betyg, säger klubbens GM Peter Jakobsson i pressmeddelandet.
– Han har gjort över 100 SHL-matcher, visat att kan spela i SHL och kan ta ett kliv till. Han är draftad av Philadelphia Flyers och de ser ju säkert gärna också att han tar kliv då jag tror att han har en målsättning att hamna där till slut. Det här är inte slutstationen för Olle Lycksell, men det ser vi bara positivt på. Då får vi hit en ung kille som kommer att göra allt för att de kliv som behövs för att nå sin dröm.

Olle Lycksell, Linköping
200303 Linköpings Olle Lycksell före ishockeymatchen i SHL mellan Linköping och Djurgården den 3 mars 2020 i Linköping. Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN / Cop 102

Olle Lycksell har redan hunnit med 128 SHL-matcher för Linköping som 20-åring. Och gjort 40 SHL-poäng på dessa 2,5 säsonger i LHC.

LÄS MER: NHL-stjärnan Robin Lehners tokilska – enorma kritiken mot Sverige: ”Vad håller ni på med!? Jävla idioter!”