Klart: Skyttekungen lämnar SHL-klubben efter tuffa hösten – här är nya laget

Klart: Skyttekungen lämnar SHL-klubben efter tuffa hösten – här är nya laget

Imponerande 49 poäng på 56 matcher tog Lukas Zetterberg till Brynäs.
Men flytten till SHL har blivit riktigt tuff för 22-åringen.
Nu lämnar Zetterberg Brynäs – för att återvända till Västerås igen.

Han gjorde fullständig storsuccé förra säsongen med hela 49 poäng på 56 matcher i HockeyAllsvenskan. Det gav skyttekungen Lukas Zetterberg ett tvåårskontrakt hos SHL-laget Brynäs.

Skyttekungen lämnar Brynäs

Men efter 12 matcher i SHL har det inte alls stämt för Zetterberg som bara gjort två assist. Nu står det klart att 22-åringen får lämna SHL och Brynäs.

Lukas Zetterberg, Brynäs
190921 Brynäs Lukas Zetterberg under ishockeymatchen i SHL mellan Brynäs och Färjestad den 21 september 2019 i Gävle. Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN / Cop 210

I dag offentliggjordes det att Zetterberg lånas ut tillbaka till Västerås igen.
– Vi haft en dialog med Lukas och kommit fram till att det bästa för hans utveckling är att komma tillbaka hem och kunna ta en större roll än den vi kan erbjuda här. Han har haft en bra inställning och tävlat om sin plats varje dag, men tyvärr har det inte lossnat som varken Lukas eller vi hoppats – och förhoppningsvis får hans säsong och utveckling en boost av det här, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv i ett uttalande.
– Han behöver spela fler minuter högre upp för att fortsätta förkovra och spetsa till sig ännu mer. Det kommer han kunna göra i Västerås i en miljö där han känner sig trygg och har varit bra förut. Han har avtal här nästa år också och det är vårt ansvar att göra något bra för honom nu så att han kommer tillbaka hit och är bra för både sig själv och Brynäs IF nästa säsong.

Återvänder till moderklubben

Utlåningen till Västerås i HockeyAllsvenskan gäller för resten av säsongen. Sedan återvänder Zetterberg till Brynäs för det andra året på kontraktet.
– Det är en uppgörelse precis som alla andra i liknande situationer. Det är två parter, vi och Västerås, som är överens och anser att det blir bra för båda. Vi tycker det är viktigt att Lukas kommer just till Västerås, en miljö som han känner till väl och där han kan fortsätta utvecklas för att sedan komma tillbaka hit med ännu mer erfarenhet, utvecklar sportchefen Sundlöv i pressmeddelandet.
– Sen har han varit här ett antal månader nu och vet vad som krävs på SHL-nivå och vad han behöver jobba på. Vi kommer hålla en kontinuerlig kontakt med honom under utlåningen och han kommer ta med sig vår fys och fortsätta med den.

Lukas Zetterberg, Brynäs
191010 Brynäs Lukas Zetterberg deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Brynäs den 10 oktober 2019 i Luleå.
Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / Cop 159

Lukas Zetterberg har totalt gjort 73 poäng på 171 matcher i HockeyAllsvenskan för Timrå, Tingsryd och Västerås. Senaste säsongen blev det stora genombrottet för forwarden som gjorde 27 mål och 22 assist.

Nu ska han hitta tillbaka till självförtroendet igen hos moderklubben Västerås.

LÄS MER: Klart: Svenske stjärnbacken har gjort sitt val efter att ha tränat i Sverige – här är nya klubben