Klart: SHL-lagen i bytestrejd – klubbarna bekräftar affären efter ryktena

I dag blev det klart att Malmö och Brynäs gör en trejd.
SHL-klubbarna bekräftar att backen Marcus Björk och forwarden Adam Brodecki byter lag med varandra.
– Det känns bra att vi kan hjälpa varandra, säger Brynäs Michael Sundlöv i ett uttalande.

Under söndagskvällen läckte uppgifter ut om att Malmö och Brynäs skulle göra en bytestrejd. I dag bekräftar båda klubbarna att affären är i hamn.

SHL-lagen i trejd

Båda lagen byter var sin spelare med varandra. Där Brynäsforwarden Adam Brodecki går till Malmö och Malmöbacken Marcus Björk går till Brynäs.
– Adam är en fartfylld spelare som besitter en stor potential, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård om nyförvärvet till klubbens officiella webbplats.

Adam Brodecki, Brynäs
200104 Brynäs Adam Brodecki under ishockeymatchen i SHL mellan Växjö och Brynäs den 4 januari 2020 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / Kod JO / Cop 144

För Marcus Björks del blir det den andra bytesaffären han är inblandad i. Förra säsongen kom han till Malmö i en trejd med Örebro.

”Hjälper varandra”

Nu blir Brynäs backens tredje SHL-klubb på mindre än två säsonger, efter att ha skrivit på ett kontrakt till och med säsongen 2021/22.
– Vi ville avvakta med att förlänga med Adam och han fick ett erbjudande från Malmö som han ville ta. Så Marcus kommer hit och får ett avtal och Adam åker till Malmö och får ett avtal. Det känns bra att vi kan hjälpa varandra på det här sättet. Inte bara mellan klubbarna utan mellan spelarna också, säger Brynäs herransvarige Michael Sundlöv i ett pressmeddelande.

Marcus Björk, Malmö
191116 Malmö Redhawks Marcus Björk under Movember med mustach under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Malmö Redhawks den 16 november 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Brodecki har också skrivit på ett kontrakt som gäller till och med säsongen 2021/22 hos Malmö Redhawks. Och därmed blev återkomsten till Brynäs bara 37 matcher lång.
– När den här möjligheten dök upp så kändes det bra för min del, inte minst med ett flerårsavtal. Jag vet att klubben varit intresserade tidigare och jag är glad att klubben tror på mig, säger Brodecki i sitt första uttalande.

LÄS MER: Chockbeskedet: Förre SHL-spelaren död – publikfavoriten blev 50 år gammal